• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsjednik Srpske najavio ulaganja u Prijedor: "Bolnicu rekonstruisati, a ne graditi novu"

Autor Dragana Božić

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da postojeću bolnicu u Prijedoru treba rekonstruisati i da ne treba praviti megalomanske priče o izgradnji nove jer nisu održive.

 Srn2023-4-7_1150578_0.jpg Izvor: Srna/Borislav Zdrinja

Dodik je rekao da postojeću bolnicu treba modernizovati i uskladiti s potrebama, da ona zaslužuje rekonstrukciju i eventualno dogradnju.

On je naglasio da se nije odustalo od rješavanja mnogih pitanja u Prijedoru, da grad tek čekaju investicije koje će podržati Republika kako bi riješio sve komunalne i infrastrukturne probleme.

Nakon što je razgovarao sa rukovodstvom grada o ribnjaku "Saničani" koji je u stečaju, Dodik je istakao da su i grad i Republika odlučni da to vrate narodu, a ne da ostane spekulantima.

"Vidjećemo na koji način ćemo to riješiti", rekao je Dodik.

Dodik i srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović razgovarali su u Gradskoj upravi sa rukovodstvom grada i čelnim ljudima susjednih opština, a prisutan je bio i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Danijel Egić.

"Razgovarali smo o novim komunalnim ulaganjima. Vjerovatno u drugoj polovini godine ili iduće godine ponovo ćemo se naći da vidimo kako ponovo pomoći da riješimo ono što je preostalo", istakao je Dodik.

On je dodao da susjedne opštine kao najveći problem izdvajaju komunalne djelatnosti, pa su dogovorili da u okviru komunalnog preduzeća u Prijedoru bude formirana posebna služba koja će pomagati Oštroj Luci i drugim opštinama jer nemaju potencijal da za tako nešto podržavaju javna preduzeća.

Dodik i Cvijanovićeva posjetili su i naselje Saničani gdje je u toku asfaltiranje više putnih pravaca u okviru velikog projekta za koji je Vlada Republike Srpske obezbijedila 4,8 miliona KM. 

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE