• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stevandić: Odluke Ustavnog suda BiH bez sudije iz RS bile bi "pravno validne, ali deligitimisane"

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas da će Ustavni sud BiH biti delegitimisan ukoliko srpski sudija u tom sudu Zlatko Knežević podnese ostavku.

 20230105_164535.jpg Izvor: Mondo/Haris Krhalić

"On neće imati sudiju iz Republike Srpske i sve odluke koje bude donosio će, a vjerovatno će se ponovo ticati imovine i aktuelnih pitanja, iako pravno validne, biti delegitimisane", rekao je Stevandić novinarima u Narodnoj skupštini Srpske.

Govoreći o drugoj tački posebne sjednice parlamenta Srpske koja se odnosila na zaključke usvojene 10. decembra 2021. godine, Stevandić je rekao da je njenim izglasavanjem učinjena tehnička izmjena kojom Narodna skupština nije odustala od prava na odbranu regulisanu izmjenjenim zaključcima.

On je rekao da je Narodna skupština Srpske pokazala da je jedini parlament u BiH koji radi, donosi odluke, odgovara izazovima i prati sva aktuelna dešavanja.

"Tačke dnevnog reda koje ste imali priliku da pratite vezane su za potvrdu suvereniteta Republike Srpske, nezavisnosti njenih institucija i demokratski karakter Narodne skupštine", rekao je Stevandić.

Govoreći o posjeti predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića Republici Srpskoj i njegovim izjavama o toj posjeti, Stevandić je rekao da je narodnim poslanicima danas podijelio dokumente koji govore o tome da je hrvatska ambasada najavila dolazak Milanovića i događaj koji će biti obilježen ali da nije navedeno da će biti odlikovani pripadnici 103. brigade HVO-a.

"Po tim papirima znam da Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske nije bilo obavješteno o odlikovanjima, da niko iz Republike Srpske nije bio obaviješten", rekao je Stevandić, prenosi Srna.

Upitan da prokomentariše objavljivanje snimka neformalnog razgovora pred snimanje emisije "Oko" na RTS-u, u kojoj je gostovao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, Stevandić je rekao da to ništa neće promijeniti u međusrpskim odnosima.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE