• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvijanović: "PDP u fazi raspadanja"

Autor Dušan Volaš

"BiH nije priznala samoproglašeno Kosovo zahvaljujući politici SNSD-a, a time i zvaničnom stavu Republike Srpske, a ne PDP-a", ukazala je Cvijanovićeva.

 viber_image_2022-12-21_12-00-13-606.jpg Izvor: Mondo/Slaven Petković

U nastojanju da sakrije svoju nesposobnost u vođenju partije koja, evidentno, iz dana u dan pod nesposobnim liderstvom Branislava Borenovića prolazi kroz fazu raspadanja, naravno da on traži način da diskutuje o nekoj važnoj temi, izjavila je srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

"Čitam i ne vjerujem da Borenović zvaničnu i službenu instrukciju u pisanoj formi, povodom glasanja o pokretanju procedure o prijemu samoproglašenog Kosova u Savjet Evrope naziva navodnom ili predstavom za javnost", rekla je Cvijanovićeva Srni upitana da prokomentariše Borenovićevu izjavu da je njena instrukcija da se glasa protiv u Savjetu Evrope u vezi sa samoproglašenim Kosovom "navodna" i "izgovor za javnost".

Ona je naglasila da je to isti onaj Borenović čijem su tadašnjem šefu PDP-a, a u funkciji člana Predsjedništva BiH ambasadori vršljali po pošti, otvarali, pa ne dostavljali dopis namijenjen tom istom članu Predsjedništva Mladenu Ivaniću.

Možda će vas zanimati

"Taj isti Borenović, čiji je partijski kadar u Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji BiH prisluškivao politički vrh Srbije, sada priča kako kadrovi SNSD-a tobože ne štite interes Srbije. BiH nije priznala samoproglašeno Kosovo zahvaljujući politici SNSD-a, a time i zvaničnom stavu Republike Srpske, a ne PDP-a", ukazala je Cvijanovićeva.

Ona je podsjetila da je PDP za vrijeme svoje vlasti i stolovanja Igora Crnatka na mjestu ministra inostranih poslova u Savjetu ministara, na telefonskoj sjednici, skoro pa tajno, glasao za sistem koordinacije u BiH suprotan Ustavu i zaključcima i Vlade i Narodne skupštine Republike Srpske.

"Uostalom, isti taj Crnadak bio je na poziciji ministra inostranih poslova, a Mladen Ivanić srpskog člana Predsjedništva u novembru 2015, kada je BiH bila suzdržana, a ne protiv, na glasanju o prijemu tzv. Kosova u UNESKO", podsjetila je Cvijanovićeva, koja je i potpredsjednik SNSD-a.

Ona je ocijenila da kad se vidi koliko je zloupotrijebljena spoljna politika od Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara, pogrešni su i Bisera Turković i Elmedin Konaković i Igor Crnadak.

SRNA

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE