• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osmani nakon posjete BiH: Postignut je napredak koji treba čuvati

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Predsjedavajući OEBS-a donirao je dva vozila za projekte deminiranja i izgradnje povjerenja

 Bujar Osmani nakon posjete BiH Izvor: YouTube, screenshot

Predsjedavajući Oraganizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) Bujar Osmani ocijenio je da je Bosna i Hercegovina postigla jasan napredak u unapređenju mira i bezbjednosti i jačanju demokratije i vladavine prava u poslednjih 25 godina.

"To se ne može uzeti zdravo za gotovo i nepohodno je ovakav napredak čuvati i produbljivati", naveo je Osmani, koji je i ministar spoljnih poslova Makedonije, saopšteno je iz Misije OEBS-a u BiH poslije njegove dvodnevne posjete zemlji.

On je ocijenio da bi "konstruktivan dijalog, kompromis i saradnja trebalo da bude u fokusu poboljšanja trenutne situacije i preduzimanja koraka za obnovu poverenja i osiguranje napretka u reformama za dobrobit ljudi".

Osmani je tokom dvodnevne posjete BiH održao sastanke sa članovima Predsjedništva BiH, kao i sa ministrom spoljnih poslova BiH Elmedinom Konakovićem, sa kojima je razgovarao o trenutnoj političkoj klimi u zemlji i potrebi nastavka reformi u oblastima izbornog procesa, bezbjednosti, borbe protiv korupcije, ljudskih prava i pomirenje.

Osmani je, kako se naglašava u saopštenju, ponovo potvrdio opredijeljenost OEBS-a snažnom angažmanu i bliskoj saradnji sa BiH. On se sastao i sa članovima Kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH, kao i sa članovima Centralne izborne komisije BiH, a razgovaralo se o izbornoj reformu i jačanju integriteta izbornih procesa.

Predsjedavajući OEBS-a donirao je dva vozila za projekte deminiranja i izgradnje povjerenja, koji su, kako je navedeno, rezultat uspješne međuopštinske saradnje pet opština sa područja Majevice.

Osmani je posjetio i Jablanicu i Mostar, gdje je razgovarao sa lokalnim zvaničnicima, a tokom boravka u BiH razgovarao je i sa predstavnicima civilnog društva iz cijele BiH.

(Beta)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE