• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stevandić ide u Rusiju na ekološki kongres

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić najavio je da će u Sankt Peterburgu učestvovati na 10. Nevskom međunarodnom ekološkom kongresu, koji se održava od sutra do petka, 26. maja,

 Stevandić posjeta Rusiji Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Stevandić je rekao će imati izlaganje o temi "Osiromašeni uranijum i njegove štetne i dugoročne posljedice po zdravlje stanovništva i životnu sredinu".

Stevandić je naveo da će tokom posjete Rusiji razgovarati i sa predsjednikom Savjeta federacije Federalne skuštine Rusije Valentinom Matvijenko, te imati i sastanak u zakonodavnoj skupštini Sankt Peterburga, a što je rezultat ranije potpisanih sporazuma.

"Razgovaraćemo o zajedničkoj izgradnji tehnološkog parka za koju smo već odredili lokaciju, dobili saglasnost gradskih vlasti i napravili kako bi trebala da izgleda buduća upravljačka struktura. Važno je da imamo mjesto koje bi okupilo mlade naučnike", rekao je Stevandić na konferenciji za novinare.

On je istakao da su to razlozi njegove posjete Rusiji i da nema drugih primjesa, iako je bilo mnogo spinovanja u vezi sa tim.

"Sve što radim i pokažem. Bilo je nekih neumjesnih primjedbi na prethodni moj odlazak u Rusiju. Idem bilo gdje da dobijem poziv za parlamentarnu saradnju. Kada se vratim iz Sankt Peterburga imam nekoliko dogovorenih posjeta parlamentima u EU. Republika Srpska ima civilizovan odnos i prema istoku i prema zapadu, promoviše svoju neutralnost, a benefiti takve politike će doći brzo", ocijenio je Stevandić.

Kada je riječ o radu Narodne skupštine Republike Srpske, Stevandić je naveo da će na kolegijumu u ponedjeljak, 29. maja, biti određen termin za održavanje sjednice Narodne skupštine.

"Vidjećemo da li će biti zakazana za 7. ili 13. jun. Trenutno je kompletirano 16 tačaka, čekamo da li će Vlada Srpske dostaviti još neke tačke", rekao je Stevandić, prenosi Srna.

Stevandić je napomenuo da se redovne sjednice ne naručuju, već zakazuju u redovnoj proceduri, te da se čeka i nacrt zakona o Hilandaru iz Kabineta predsjednika Republike. 

(Mondo)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Samo nek se troši,ima se

MONDO REPORTAŽE