• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NSRS ga pozvala da podnese ostavku: Sudija Zlatko Knežević podnosi zahtjev za prijevremenu penziju

Autor Brankica Spasenić

Obavijestio je predsjednika NSRS Nenada Stevandića da će nakon bolovanja na kojem je trenutno, podnijeti zahtjev za prijevremnu penziju.

 20230105_164535.jpg Izvor: Mondo/Haris Krhalić

Sudija Ustavnog suda BiH Zlatko Knežević, kojeg je Narodna skupština RS na posebnoj sjednici 26. aprila ove godine pozvala da podnese ostavku, obavijestio je predsjednika NSRS Nenada Stevandića da će nakon bolovanja na kojem je trenutno, podnijeti zahtjev za prijevremnu penziju.

„Dobio sam obavještenje od njega još u maju da će nakon završetka liječenja podnijeti zahtjev za prijevremeno penzionisanje i da će se sve to dešavati u ovoj godini. Nisam smatrao da to treba biti spektakl niti da uznemiravam javnost“, rekao je danas Stevandić.

On je dodao da je Knežević postupio po „vlastitoj savjesti“.

„To je na neki način čuvanje digniteta sudske funkcije, a sa druge poštovanje odluka NSRS. To je vrlo korektno i dolikuje čovjeku tog kalibra kakav je Knežević, u čije stručne kvalifikacije i način rada nikad niko u RS nije sumnjao niti je zbog toga traženo da podnese ostavku“, dodao je Stevandić.

Neposredno nakon što je u aprilu NSRS usvojila zaključke kojima je osporila rad Ustavnog suda BiH i pozvala sudiju Kneževića, kao sudiju iz reda srpskog naroda, da podnese ostavku, oglasio se Ustavni sud BiH.

Tada su ocijenili da je NSRS pozvala na potpuno nepoštovanje konačnih i obavezujućih odluka Ustavnog suda, blokadu rada, te su oštro osudili “neustavno djelovanje NSRS“ i „veoma ozbiljan pritisak na samostalnost i nezavisnost Ustavnog suda BiH”.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE