• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ideja načelnika Sokoca: Organizovati turističke ture po Sarajevu kako bi se pokazalo ono što se prećutkuje

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica istakao je da bi trebalo organizovati ture u Sarajevu i stranim turistima pokazati ono što im Bošnjaci prećutkuju.

 Bjelica ekskurzije u Sarajevu Izvor: Savez logoraša

Bjelica je upitao kome i zašto smetaju table na ulazu u Istočno Sarajevo i kako to da su table postavljene u Sarajevu kultura sjećanja.

"Kada stradaju Srbi to se ne piše, već se koriste eufemizmi da se Srbi ne pominju, a gdje su stradali Bošnjaci ili drugi, jasno se napiše Bošnjaci", naveo je Bjelica u pisanoj izjavi Srni.

On je istakao da su dvostruki standardi međunarodne zajednice, odnosno njenog zapadnog dijela, jedina stvar koju su Bošnjaci u potpunosti prihvatili i koju neprestano koriste.

Bjelica smatra da table na ulazu u Sarajevu treba da prate i drugi sadržaji - filmovi, dokumentarci, naučni radovi i publikacije.

"Moramo napraviti turističku ponudu i formirati ture u Sarajevu, gdje bi stranim turistima pokazali ono što im Bošnjaci prećutkuju", poručio je Bjelica.

Na šest ključnih ulaza u Istočno Sarajevo od juče su postavljene table sa nazivom grada i teritorije grada na srpskom i engleskom jeziku, na kojima je istaknut podatak da je 157.000 Srba moralo napustiti Sarajevo.

Nakon toga je gradonačelnik Sarajeva Benjamina Karić podnijela krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić za, kako je navela, izazivanja ili raspirivanje nacionalne, rasne ili vjerske mržnje".

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE