• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oglasio se i HNS: Hitno ispuniti 14 prioreteta EU

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Hrvatski narodni sabor Bosne i Hercegovine (HNS BiH) još jednom ističe kako je u potpunosti opredijeljen za poštovanje svih temeljnih ustavnih načela i očuvanje stabilnosti BiH.

 Hrvatski narodni sabor Izvor: HNS

"HNS BiH će nastaviti biti predvodnik evroatlantskoga puta Bosne i Hercegovine i raditi na neophodnim reformama u korist svih konstitutivnih naroda i drugih građana. Brzo ispunjavanje 14 ključnih prioriteta Evropske komisije ne može se odgađati zbog partikularnih interesa pojedinih predstavnika konstitutivnih naroda i političkih stranaka", navodi se u saopštenju HNS-a BiH.

Dodaje se kako HNS BiH pozdravlja napore koje ulaže međunarodna zajednica, u dijalogu s domaćim akterima, na stabilizovanju unutarnjih odnosa u Bosni i Hercegovini i njenom napretku.

"HNS BiH smatra da su jedino unutarnji dijalog i domaća rješenja dugoročno održiva i usmjeravaju Bosnu i Hercegovinu prema što bržem članstvu u Evropskoj uniji", saopšteno je.

HNS BiH takođe poziva na nastavak dijaloga koalicije na razini Bosne i Hercegovine kako bi se donijele brze odluke kojima će se osigurati ravnopravnost i legitimna predstavljenost svih konstitutivnih naroda u svim zakonodavnim, izvršnim i sudskim institucijama BiH, naveli su iz Kancelarije za informiranje HNS-a.

(Mondo)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE