• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kresojević: Ninković nije potpisao odluku o kreditu za spas Akvane

Autor Nikolina Damjanić

Bojan Kresojević, gradski menadžer prozvao je danas Ljubu Ninkovića, predsjednika Skupštine grada Banjaluka da nije potpisao odluku o kreditnom zaduženju kojim bi se riješili poslovni problemi Vodenog parka "Akvana".

 Kresojević o kreditu za Akvanu  Izvor: Grad Banjaluka

“Nakon mnogo sedmica turbulencija koje smo imali sa skupstinskom većinom u vezi sa usvajanjem odluke o kreditnom zaduženju i dokapitalizacije preduzeća Akvuana, te nakon što smo uspjeli u namjeri da obezbijedimo sredstva za povrat dugova, danas se nalazimo u situaciji da osam dana nakon usvajanja ove odluke Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine nije potpisao tu odluku, što znači da smo blokirani da nastavimo proceduru”, rekao je on.

Dodaje da je kompanija "Novoteks" pokrenula izvršenje, te krenula u proces prinudne naplate milionskog duga koji "Akvana" ima prema tom preduzeću.

“Ova stvar je u rukama predsjednika skupštine, ukoliko brzo reaguje grad je u prilici da zaustavi ovaj proces. S obzirom da još nije potpisao mi smo se obratili Ministarstvu lokalne samouprave RS i pozvali se na kršenje zakona gdje predsjednik skupštine svojim nečinjenjem onemogućava rad gradonačelnika. Očekujemo njihovo hitno postupanje”, naveo je on, pišu Nezavisne novine.

Dodaje da je Skupština grada usvojila tri odluke odnosno usvajanje elaborata o restrukturiranju, novčano ulaganje od pet miliona i kreditno zaduženje u istom iznosu, a sve tri odluke su neophodne da bi se realizovala dokapitalizacija.

“Ninković istuče da ne može da dođe do pečata, a mi smo mu naveli da u bilo kom trenutku može zahtijevati preuzimanje stvari iz kancelarije, dakle jasno se radi o opstrukciji jer je ljut zato što mu je dodjeljena druga kancelarija”, objasnio je on.

Podsjećamo, okružni privredni sud u Banjaluci odredio je izvršenje presude nad nepokretnostima javnog preduzeća "Akvuana vodeni park".

(Nezavisne novine/MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE