• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Politikolog Miloš Lukić novi vd direktora Službenog glasnika RS

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Novi vršilac dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske je politikolog Miloš Lukić.

 Novi vršilac dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske je politikolog Miloš Lukić. Izvor: YouTube, screenshot

Lukić je na ovu poziciju izabran danas na telefonskoj sjednici Vlade Republike Srpske, a ta odluka je danas objavljena u Službenom glasniku Srpske.

Odluka sutra stupa na snagu.

Lukić je za ATV rekao da će mu prvi zadatak na novoj funkciji biti objavljivanje Ukaza predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o proglašenju Zakona o izmjeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa Republike Srpske.

Lukić je na ovu funkciju izabran nakon što je dosašnji vršila dužnosti direktora Službenog glasnika Milka Devušić podnijela ostavku.

Član Glavnog odbora SNSD-a Denis Šulić rekao je da je ova stranka ponovo pokazala da na odgovorne funkcije, poput vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske, dolaze odgovorni ljudi koji u interesu Srpske neće podlijegati bilo kakvim pritiscima.

Šulić je rekao da će prvi zadatak novoimenovanog vršioca dužnosti Službenog glasnika Miloša Lukić biti da objavi potpisani Ukaz predsjednika Srpske Milorada Dodika o proglašenju Zakona o izmjeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa Republike Srpske, a kojim je onemogućeno objavljivanje odluka OHR-a i nelegitimno izabranog Kristijana Šmita u Službenom glasniku Republike Srpske.

On je dodao da je riječ o aktu čija je snaga i u tome što su ga usvojili poslanici Narodne skupštine, koje je birao narod Srpske.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE