• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukaz Predsjednika RS objavljen u Službenom glasniku

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Lukić je rekao da je potpisao sve neophodne dokumente

 Ukaz Predsjednika RS objavljen u Službenom glasniku Izvor: atvbl.com

Ukaz predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o proglašenju Zakona o izmjeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa Srpske i Zakona o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH na teritoriji Republike Srpske objavljeni su u Službenom glasniku Srpske

Prethodno je vršilac dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloš Lukić rekao da je potpisao sve neophodne dokumente potrebne da se u Službenom glasniku u proceduru pusti objavljivanje ukaza predsjednika o proglašenju zakona, kao i akata i zaključaka koje je usvojila Narodna skupština.

Riječ je o Zakonu o izmjeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa Republike Srpske, kojim je onemogućeno objavljivanje odluka OHR-a i nelegitimno izabranog Kristijana Šmita u Službenom glasniku Republike Srpske, kao i o Zakonu o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH u Srpskoj koji predviđa da se odluke ovog suda neće primjenjivati i izvršavati na teritoriji Srpske dok Parlamentarna skupština BiH ne donese zakon o Ustavnom sudu BiH.

"Ovaj akt koji se odnosi na Ustavni sud BiH na snagu stupa sutra, odnosno dan nakon objavljivanja u Službenom glasniku, a Zakon o izmjeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa Republike Srpske stupa na snagu osam dana po objavljivanju u Službenom glasniku", rekao je Lukić.

On je pojasnio da na ovom planu ne treba praviti veliku priču i dizati prašinu, jer je riječ o još jednom radnom danu u Službenom glasniku.

"Stojimo na raspolaganju građanima i institucijama Srpske kada je riječ o objavljivanju svih ovih propisa. Tako će biti i ubuduće, posebno kada se donose ovako važne odluke o ukazima predsjednika Srpske. U tom smjeru za nas neće postojati ni subota ni nedjelja i radiće se svaki dan da bi se propisi objavili što prije", rekao je Lukić.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE