• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Načelnik Srebrenice: Srbi ne odustaju od pomirenja, ali ni borbe za istinu

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić rekao je da Srbi ne odustaju od pomirenja, kao ni od borbe za istinu šta se zaista događalo od 1992. do 1995. godine u Srebrenici.

 Mladen Grujičić: Ključ istorije je u Naseru Oriću Izvor: Srna

"Ako ne u našem vijeku, neka istina ostane za buduća pokoljenja", rekao je Grujičić.

On je naveo da u Srebrenici srpska i bošnjačka djeca u školama sjede zajedno u klupama, da ima desetak povratničkih mješovitih brakova, ali da nije dobro što je Udruženje "Majke Srebrenice" i dalje motor svake mržnje među ljudima

"Ogromna većina tih žena ne živi u Srebrenici, nego imaju zgradu u Potočarima. Jedan broj tih žena je postao prebogat. Kada idu da `govore` svoju istinu o ratu u BiH, većina nosi `bubicu` u uhu, pa ima smiješnih događaja kada ne čuju šta im sufliraju", rekao je Grujičić za "Večernje novosti".

Na konstantaciju da "Srebreničke majke" i dalje ne priznaju bol srpskih majki, Grujičić je rekao da je to posljednje što se od njih može očekivati, te dodao da Srbi i dalje razumiju bol Bošnjaka za njihovim žrtvama, ali da oni i dalje ne razumiju srpsku.

"Ovdje svi znamo da je `ključ istorije` u Naseru Oriću, za koga mi Srbi znamo da nikad neće biti osuđen za stravične zločine nad komšijama. On je slobodan čovjek, `heroj` Bošnjaka i Zapada, a zavio je u crno ne samo Podrinje, nego je kriv i za zočine u `pola Bosne`", naveo je Grujičić.

On je naveo da mu se grlo steže zbog "odvratne međunarodne blasfemije" da se u Bratuncu na Petrovdan predstavnici zapadnih ambasada ne mogu pokloniti pred srpskim žrtvama, a idu na groblje gdje leže njihove ubice.

"Na naša groblja stranci, kao ni Bošnjaci, nisu stavili nijedan cvijet", dodao je Grujičić.

On je naveo da se narativ o Bošnjacima u svijetu donekle promijenio i da im se više ne vjeruje baš sve što kažu, a tačka preokreta bio je pokušaj atentata na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića 2015. godine u Potočarima, za šta do sada niko nije procesuiran, nego su neposredni izvršioci i zaštićeni.

"Zapadni političari jesu zlonamjerni prema Republici Srpskoj, ali nisu glupi", rekao je Grujičić, te dodao da im je jasno da se takav pokušaj linča može organizovati samo uz pomoć bar nekih iz zvaničnog Sarajeva.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE