• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukavica: Veliki SASTANAK svih partnera iz vlasti u BiH, na dnevnom redu REFORMSKI ZAKONI i imenovanje AMDIŽIĆA (FOTO)

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Sastanak predstavnika vladajućih stranaka na nivou BiH počeo je danas u Administrativnom centru Republike Srpske u Istočnom Sarajevu.

 Sastanak u Istočnom Sarajevu Izvor: Srna

Domaćin sastanka je lider SNSD-a i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, a iz SNSD-a prisustvuju i Željka Cvijanović, Nebojša Radmanović, Nikola Špirić, te Sanja Vulić.

Stigli su i lider DNS-a Nenad Nešić, predsjednik Demosa Nedeljko Čubrilović i zamjenik predsjednika te stranke Spomenka Stevanović, kao i potpredsjednik Ujedinjene Srpske Milan Petković.

Na sastanku učestvuju lider HDZ-a Dragan Čović, iz Naroda i pravde Elmedin Konaković i Denis Zvizdić, iz Naše stranke Edin Forto i Predrag Kojović, te SDP-a Nermin Nikšić i Saša Magazinović.

Dodik je ranije rekao da će na sastanku vladajućih stranaka na nivou BiH u Istočnom Sarajevu biti potvrđen izbor ministra finansija u Savjetu ministara iz Srpske, te razmatrana pitanja koja su dio ranije dogovorenih paketa, a na dnevnom redu su Parlamentarne skupštine BiH.

Predsjedavajuća Savjeta ministara Borjana Krišto uputila je juče u parlamentu proceduru prijedlog za imenovanje Srđana Amidžića za ministra finansija i trezora.

Prema ranijem političkom dogovoru, to je pozicija koja pripada SNSD-u i Republici Srpskoj. 

Prije nekoliko dana je Milorad Dodik rekao da nakon 22. augusta "više ništa u Bosni i Hercegovini neće biti isto".

Najavljeno je da bi se partneri trebali dogovoriti o dinamici realizacije koalicionog sporazuma koji se tiče usvajanja reformskih zakona, ali i o imenovanju Amidžića. Nakon toga se očekuje sjednica Predstavničkog doma BiH na kojoj bi trebalo biti usvojeno ono što se lideri stranaka dogovore.

Dodik, Čović i Nikšić su se posljednji put sastali 24. jula i tada je najavljeno da će se na narednoj sjednici Predstavničkog doma (22. augusta) usvojiti u isto vrijeme reformske zakone na kojima insistira EU i imenovati SNSD-ovog ministra.

"Izlazimo iz perioda velike galame i imamo dogovor. Sjednica će biti održana 22. augusta, biće popunjen Savjet ministara i doneseni zakoni", rekao je Dodik.

(MONDO/Klix)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE