• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Istočnom Sarajevu dogovoreno usvajanje tri zakona i imenovanje ministra

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Lideri stranaka dogovorili da danas u Istočnom Sarajevo da na sjednici PS BiH budu potvrđeni zakoni o Visokom sudskom i tužilačkom savjetu, ombudsmanu i o pristupu informacijama, kao i da bude izabran ministar finansija u Savjetu ministara.

 Dogovoro sastanak Istočno Sarajevo Izvor: Twitter

Biće potvrđen i izbor zamjenika predsjedavajućeg Savjeta ministara.

Lider SNSD Milorad Dodik je rekao da su dogovorili da sutra na sjednici Savjeta ministara budu razmotreni i potvrđeni zakon o sudu BiH, odnosno izmjene i dopune, kao i da se utvrde zakoni o vinu i o strancima i upute Predstavničkom domu koji će to potvrditi u narednih desetak dana.

"Sve to biće potvrđeno na sjendici Doma naroda 30. avgusta. To smo se dogovorili i usaglasili i vjerujem da će biti završeno kako smo dogovorili", rekao je Dodik.

On je naveo da se na ovaj način "deblokira evropska agenda" i da BiH bude spremna da do nove godine dobije pregovarački status i da se u tom pogledu kreće evropskim integracijama.

"To je cilj ove grupe ljudi", rekao je Dodik novinarima nakon sastanka predstavnika vladajućih stranaka na nivou BiH u Istočnom Sarajevu.

Sastanku su osim Dodika, iz SNSD-a prisustvovali Željka Cvijanović, Nebojša Radmanović, Nikola Špirić, te Sanja Vulić, zatim lider DNS-a Nenad Nešić, predsjednik Demosa Nedeljko Čubrilović i zamjenik predsjednika te stranke Spomenka Stevanović, kao i potpredsjednik Ujedinjene Srpske Milan Petković.

Na sastanku su bili i lider HDZ-a Dragan Čović, iz Naroda i pravde Elmedin Konaković i Denis Zvizdić, iz Naše stranke Edin Forto i Predrag Kojović, te SDP-a Nermin Nikšić i Saša Magazinović.

Predsjedavajuća Savjeta ministara Borjana Krišto uputila je juče u parlamentu proceduru prijedlog za imenovanje Srđana Amidžića za ministra finansija i trezora.

Prema ranijem političkom dogovoru, to je pozicija koja "pripada SNSD-u" i Republici Srpskoj.

(SRNA/MONDO)

Povezano

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE