• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amidžić izabran za ministra finansija i trezora u Savjetu ministara

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdio je imenovanje Srđana Amidžića za ministra finansija i trezora u Savjetu ministara, a ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Stašu Košarca za zamjenika predsjedavajuće Savjeta ministara Borjane Krišto.

 Srđan Amidžić Izvor: Mondo - Slaven Petković

"Za" su glasala 23 poslanika, dok je "protiv" bilo 18.

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić u toku rasprave o imenovanju istakla je da ministar finansija i trezora u Savjetu ministara treba da bude izabran kako bi Savjet ministara funkcionisao u skladu sa Zakonom o Savjetu ministara i Ustavom BiH.

Vulićeva je, na navode da nikada do sada ministar finansija i trezora u Savjetu ministara i direktor Uprave za indirektno oporezivanje nisu bili iz iste političke opcije, podsjetila da su u isto vrijeme bili Miro DŽakula, direktor UIO, a Vjekoslav Bevanda ministar finansija i trezora.

"Zakon o Savjetu ministara kaže da ukupni sastav Savjeta ministara će u toku cijelog mandata biti u skladu sa Ustavom BiH, te će u skladu sa tim, u sastavu Savjeta ministara biti jednaka zastupljenost konstitutivnih naroda BiH koju sada nemamo", rekla je Vulićeva.

Govoreći o evropskom putu BiH, Vulićeva je naglasila da je SNSD danas pokazao da nikada nije bio kočničar puta BiH ka EU.

Vulićeva je najavila da će 5. septembra biti održan novi sastanak predstavnika vladajućih stranaka na nivou BiH.

Predsjedavajući Kluba SDP-a BiH u Predstavničkom domu parlamenta BiH Saša Magazinović u toku rasprave o imenovanju istakao je da je dobar znak, činjenica da opozicija ne kritikuje kandidata za ministra.

Poslanik NIP-a Nihad Omerović rekao je da sa sjednice Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara iz uvodnog referisanja kandidata za ministra finansija može reći da je osoba koja posjeduje stručne, operativne i menadžerske sposobnosti za poziciju ministra finansija i trezora.

"Na Savjetu ministara i oba doma /Parlamentarne skupštine/ je kako će se i rad Ministarstva finansija i trezora i Savjeta ministara dalje usmjeravati, voditi i rukovoditi", naveo je Omerović.

Ovu tačku dnevnog reda obilježila je i rasprava između poslanika stranaka "trojke" i opozicije iz Federacije BiH.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bravo

Kako je lijepo vidjeti mlađe lice a ne Špirić, Radmanović, Nović, već 50 godina su na funkcijama i hoće još. E pa ne može. Priroda kaže moraćete se povući pred mlađima

Zole

Sve stručnjak do stručnjaka,u VM

MONDO REPORTAŽE