• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Odluka donesena pod političkim pritiskom": Organizator najavio žalbu na zabranu skupa

Autor Dragana Božić

Odluka o zabrani okupljanja Srba pred Sudom i Tužilaštvom BiH u Sarajevu donesena je pod političkim pritiskom, budući da su ispunjeni svi zahtjevi koji su stizali u Odbor za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH, izjavio je predsjednik Odbora Đorđe Radanović.

 212085.jpg Izvor: RTRS

Nakon odluke Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo o zabrani okupljanja, Radanović je ocijenio da je to maliciozno, nekorektno i krajnje neprofesionalno, kao i da je odluka donesena mimo zakona i pod političkim pritiskom.

"Svakodnevno su nam izdavali nove zahtjeve, mi smo sve ispunjavali, kao i mjere koje nisu predviđene zakonom", naveo je Radanović nakon što je Odbor predao zahtjev za protestni skup kao vid podrške predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora "Službenog glasnika" Milošu Lukiću protiv kojih je Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu zbog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita.

Radanović je rekao da su u kantonalnom MUP-u govorili da je riječ o opasnom skupu i da bi došlo do narušavanja bezbjednosti, što on smatra potpunom neistinom.

"Srbi bi došli i održali miran skup. Tako je bilo planirano. Niko ne bi narušavao bezbjednost, pa ni ružnu riječ rekao, ali je očigledno da su išli ka tome da to zabrane po svaku cijenu", istakao je Radanović.

"Rješenje o zabrani održavanja mirnog skupa je apsolutno nekorektno i uputićemo žalbu ministru unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo", izjavio je predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH Đorđe Radanović za RTRS.

Radanović je u četvrtak, 24. avgusta, podnio zahtjev za održavanje mirnog skupa 1. septembra ispred zgrade Tužilaštva BiH zbog optužnice protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora "Službenog glasnika Srpske" Miloša Lukića.

Podršku Dodiku i Lukiću pružili su predstavnici udruženja proisteklih iz proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata ali i brojnih drugih nevladinih organizacija koji su najavili prisustvo na protestima, kao i predstavnici stranaka vladajuće koalicije u Srpskoj. 

(Mondo/Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dddff

Još jedan pokazatelj da Srbi nemaju nikakva prava u Federaciji... A da je bilo obrnuto već bi se demokratska Amerika oglasila po tom pitanju....

MONDO REPORTAŽE