• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Srpska pred sudom": Na mitingu podrške Dodiku u Sarajevu najavljen dolazak 8.000 ljudi

Autor Dragana Božić

Odbor za zaštitu i prava Srba u Federaciji BiH podnio je zahtjev MUP-u Kantona Sarajevo za održavanjem mirnog protesta u znak podrške Miloradu Dodiku i Milošu Lukiću zbog optužnice Tužilaštva BiH.

 Najavljen miting podrške Dodiku u Sarajevu Izvor: Srna/Nenad Stupar

Odbor namjerava održati mirni protest 1. septembra sa početkom u 18.00 sati ispred Tužilaštva BiH, a udruženja iz Republike Srpske najavljuju dolazak 8.000 ljudi.

“Sigurno je da će sva Udruženja stati iza ovog skupa, razgovaramo sa svima, ljudi imaju želju da se pokažu da su uz Predsjednika RS i smatram da ćemo imati 8.000 Srba ispred Tužilaštva u Sarajevu”, naglasio je predsjednik Odbor za zaštitu i prava Srba u FBiH Đorđe Radanović.

Radanović je istakao da je cilj skupa da kažu da je optužnica protiv Dodika i Lukića čisto politička.

“Srpska groblja se ruše po FBiH, nedostaju Srbi na Ozrenu, niko za to ne odgovora. Kod samog Tužilaštva BiH imate razbijene spomenike Srbima, i nikada nisu ništa preduzeli. Ovdje je optužnica skovana ekspresno i to ćemo jasno poručiti na skupu podrške Dodiku i Lukiću", rekao je Radanović.

Podršku skupu “Srpska pred sudom” iskazao je i Savez opštinskih udruženja izbjeglica i raseljenih lica Republike Srpske koji je na miting pozvao sve Srbe izbjegle i raseljene iz Federacije BiH, a koji žive u Republici Srpskoj.

Ovaj savez okuplja opštinske organizacije izbjeglih i raseljenih lica iz cijele FBiH i okuplja oko 320.000 izbjeglih iz FBiH, koji sada žive u Republici Srpskoj.

Podsjećamo, Tužilaštvo BiH podiglo je 11. avgusta optužnicu protiv Dodika i Lukića zbog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita.

Optužnica je, u međuvremenu, vraćena na uređenje i dopunu, jer tri tužioca uopšte nisu detaljno opisala koje krivično djelo im stavljaju na teret.

Sud BiH je u četvrtak, 24. avgusta ponovo zaprimio "uređenu optužnicu".

(Mondo/agencije)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE