• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šmit najavio posjetu Banjaluci, pohvalio tužilaštvo: "Dodik ne radi uvijek ono što kaže"

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Kristijan Šmit, kojeg institucije Srpske ne priznaju za visokog predstavnika u BiH rekao je da planira uskoro da posjeti Banjaluku.

 Šmit o zabrani Milorada Dodika da dolazi u RS Izvor: Samir Jordamović, Anadolija

Šmit je komentarisao izjavu predsjednika Republike Srpske da će vlasti "razmisliti da mu zabrani ulazak u Republiku Srpsku".

"Tamo zapravo imam termine u narednih nekoliko dana i sedmica, posebno u Banjaluci, ali i u drugim gradovima. Ja se toga držim i preporučujem Dodiku da više ne tjera svoje sebične ludosti", rekao je Šmit za FAZ.

Šmit je poručio "Dodikovim pristalicima" da će shvatiti da "on ne radi uvijek ono što kaže" ističući da Dodik nema nadležnost i ovlaštenja da naredi njegovo hapšenje.

"Zaštićen sam Bečkom diplomatskom konvencijom i samim tim ionako uživam imunitet i pored toga Dodik ne bi imao nadležnost da me uhapsi ili naredi hapšenje jer nema ovlaštenja da daje upute policiji. Tužilaštvo bi to prvo moralo da razjasni. Dodik je već pokušao da me prijavi u Republici Srpskoj, a pametno banjalučko javno tužilaštvo je, iz mjera predostrožnosti, ovaj postupak odmah proslijedilo "Državnom javnom tužilaštvu u Sarajevu" (misli se na Tužilaštvo BiH), od kojeg dalje ništa nisam čuo. Na kraju, ali ne i najmanje važno, Dodikovo ponašanje je šamar EU koja pokušava unaprijediti vladavinu prava u Bosni i Hercegovini. Vara se ako smatra da za njega postoje posebna prava ili posebni propisi. Dakle, gospodin Dodik bi se trebao pripremiti za neke prilično neugodne trenutke", rekao je Šmit, prenosi N1.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RS

Naravno da prizeljkuje nerede.,to mu je i cilj od pocetka. Policija je tu da radi svoj posao i ako se pojavi bice kulturno ispracen i RS pod policiskom pratnjom. Ja licno u potpunosti djelim misljenje Dodika po pitanju smita i generalno zapada. Malo im je sta su nam do sad uradili pa hoce da nas skroz uniste. Nek ide tati svom u njemacku pa nem mu namece sta god hoce.,ali nama nece to je sigurno ko zrak koji disemo.

Zole

Šmit priželjkuje nered

Zole

Šmit priželjkuje nered

MONDO REPORTAŽE