• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crnadak doveo u pitanje navodni muzički ukus kreatora zakona: "Da su slušali Partibrejkerse, a ne Cecu i Baju..."

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Šef Kluba poslanika PDP-a u NSRS Igor Crnadak, diskutujući o Nacrtu zakona o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija u Republici Srpskoj doveo je u pitanje navodni muzički ukus kreatora zakona.

 viber_image_2022-12-21_12-16-22-247.jpg Izvor: Mondo/Slaven Petković

"Da su ljudi koji su pisali ovaj Nacrt i onaj zakon kojim kriminalizuju klevetu malo manje slušali Cecu (Svetlanu Ražnatović) i Baju (Mirko Pajčin), a malo više Partibrejkerse (rok grupa iz Beograda), znali bi onaj poznati stih „Tamo gdje je srce, tamo sija sunce; Tamo gdje je strah, tamo živi mrak“. U našoj Republici Srpskoj treba da bude srce, ljubav i sunce, a ne strah i mrak. Ovaj zakon, zajedno sa kriminalizacijom klevete je strah i mrak", poentirao je Crnadak.

Kaže da Nacrt zakona o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija "potvrđuje da je SNSD donio odluku da folira, glumi evropski put i poštovanje odluke Republike Srpske da ide u EU, a da zapravo radi protiv toga".

"SNSD i ova vlast su mnogo bliži autoritarnim i diktatorskim režimima, nego sistemima kakvim bi mi trebali da težimo: gdje ne vlada pojedinac, gdje nije svako ko kritkuje vlast „na nišanu“, tamo gdje su vlade promjenjive, gdje dominiraju institucije, gdje se pita tužilaštvo, sud, MUP, bilo koja druga institucija sa svojim autoritetom, a ne samo jedan čovjek kao što se danas dešava kod nas", rekao je Crnadak.

Smatra da na djelu imamo potpuno "zakretanje društva i sistema naše države u mrak".

"Nikakav red se ne uvodi u djelovanje nevladinih i neprofitnih organizacija ovim zakonom. Vi gasite civilni sektor. Nacrt koji je pred nama zapravo samo sužava prostor za njihovo djelovanje i stvara dodatni pritisak, posebno na one koji u svojim programima imaju nešto što se možda ne sviđa vlasti. Prava istina je da je rad ovih organizacija potpuno uređen. Za njih i danas važe sva pravila i svi zakoni", rekao je Crnadak i istakao da cilj ovog zakona nije i ne može biti da se spriječi udar na ustavni poredak Republike Srpske, kako tvrdi vlast.

On smatra da su svi izgovori za donošenje ovakvog zakona fasada da bi se izvršio dodatni pritisak, dodatno gušenje sloboda, dodatno maltretiranje svih onih koji u sebi nose želju da iskažu stav koji nije po volji vlasti.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vaske

Ovaj prolupo.

MONDO REPORTAŽE