• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sabor PDP-a: Borenoviću produžen mandat, Stanivuković ga mijenja u odsustvu

Autor Dušan Volaš

Aktuelnom predsjedniku PDP-a Branislavu Borenoviću je na današnjem Saboru stranke u Banjaluci mandat produžen do lokalnih izbora.

 Sabor PDP-a Borenović predsjednik Izvor: PDP

Na Saboru je izabran novi Glavni odbor, donesena deklaracija o lokalnoj samoupravi, te Rezolucija o sprovođenju programskih načela PDP-a "Republika Srpska na prvom mjestu".

Draško Stanivuković izabran je za prvog od šest potpredsjednika stranke sa najvećim ovlaštenjima, dok će u odsustvu mijenjati Borenovića, odnosno biti neformalni zamjenik predsjednika.

Nenad Vuković je imenovan za generalnog sekretara PDP-a, dok je za predsjednika Glavnog odbora izabran Siniša Golić iz Brčkog, što je novina u ovoj stranci.

Na Saboru je izabrano i osam članova Predsjedništva PDP-a, te izmijenjen stranački Statut.

Borenović je poručio da je ovim završen značajan dio unutarstranačkih izbora, kao i da PDP ulazi u ozbiljne pripreme za lokalne izbore.

"Odluke ćemo donositi oprezno i razumno, uz kompromise. PDP je posvećen ideji da Republika Srpska bude moderna, pravedna zemlja, u kojoj zakoni vrijede za sve i na prvom mjestu u okviru Dejtonskog mirovnog sporazuma", rekao je Borenović novinarima u Banjaluci nakon Sabora stranke.

Prema njegovim riječima, svaki od šest izabranih potpredsjednika imaće posebna zaduženja, jer dolaze iz različitih sredina i opština.

Glasanje na današnjem Saboru za predsjednika, potpredsjednike i članove Predsjedništva PDP-a bilo je tajno, a od prisutnih 100 članova Glavnog odbora - glasala su 82.

(Srna/Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jole

To zamjenik u odsustvu znaci da kad borenovic ide na instrukcije kako da podriva drzavu u london ili vasington onda je mali tu da pazi na stvari

RS

Zapadni robovi to je pdp. Prodali su se zapadu i Bogu hvala sto narod to zna pa su im sanse da dodju na vlast ravne 0. A sto se tice borenovica i stanivukovica imam samo jedan komentar. Glup i gluplji

MONDO REPORTAŽE