• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borenović: Šmit doveo u pitanje saradnju FBiH i RS - "Srpska odbacuje svako nametanje odluka"

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović smatra da se imenovanjem Vlade FBiH nametnutom odlukom Kristijana Šmita dovodi u pitanje potencijalna saradnja vlada Srpske i FBiH, jer Srpska ne priznaje i odbacuje svako nametanje odluka.

 Branislav Borenović Izvor: PDP

"Parlamentarne stranke iz Republike Srpske su takav stav iskazale kroz izjavu i zaključak Narodne skupštine Srpske kojim se odbacuju sve nametnute odluke visokog predstavnika i da se one smatraju neprihvatljivim", rekao je Borenović na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Borenović je naveo da se time odbacuje svako nametanje u BiH, što znači uslovljava i potencijalnu saradnju Vlade Srpske sa federalnom Vladom kakva bi trebala biti između dvije vlade.

On je rekao da će PDP u Narodnoj skupštini Srpske predložiti dokument - rezoluciju i tražiti da se hrvatski predsjednik Zoran Milanović proglasi za personu non grata zašto što je nedavno u Derventi dijelio odlikovanja pripadnicima Hrvatskog vijeća odbrane.

Prema njegovim riječima, PDP će tražiti i da se Narodna skupština Republike Srpske izjasni povodom toga što predstavnici BiH u Savjetu Evrope nisu glasali protiv toga da samoproglašeno Kosovo započne proceduru ulaska u Savjet Evrope.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Marko

Borenović jasno provodi politiku tutora i zagovara izolacionizam Republike Srpske. Zar jedan predsjednik Hrvatske koji govori da je RS činjenica i da se mora poštovati Dejton i imati saradnju sa Srbima treba proglasiti nepoželjnim? A ko će to iz Hrvatske biti poželjniji? Znači zagovor prekidasaradnje sa normalnijim dijelom Hrvatske na svoj uštrb. Vjerujem da poslije Milanovića slijedi Orban na tapet Borenovića. Već je rekao prekinuti odnose sa FBiH dakle RS koja u regionu jedina ima dobre odnose sa svim susjedima totalno izolovati po ukusu Borenovića

MONDO REPORTAŽE