• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miličević traži da se NSRS što prije izjasni: SNSD do podne tvrdi da je Sud BiH neustavan, popodne osniva Apelacioni

Autor Nikolina Damjanić

Predsjednik SDS-a Milan Miličević zatražio je da se Narodna skupština Republike Srpske izjasni o zakonu o sudovima BiH, prije njegovog usvajanja u parlamentu BiH.

 Miličević o zakonu o sudovima BiH Izvor: SDS saopštenje

Miličević je istakao da samo Narodna skupština može dati ili osporiti saglasnost za prenos nadležnosti, saopšteno je iz SDS-a.

"Umjesto da se riješi pitanje Ustavnog suda BiH i zamjene stranih strane sudije domaćim, SNSD je ponovo spreman da krši zaključke usvojene u Narodnoj skupštini i da formira novu neustavnu sudsku instancu na nivou BiH. Prije podne su tvrdili da su Sud BiH i Tužilaštvo BiH neustavne institucije, prećutkujući da su njihovom političkom odgovornošću u Parlamentarnoj skupštini BiH potvrđeni nametnuti zakoni o Sudu BiH i Tužilaštvu BiH, a popodne sa partnerima iz FBiH dogovore formiranje Apelacionog suda BiH. Ovo nije vraćanje nadležnosti entitetima, nego dodatno cementiranje pravosudnog sistema na nivou BiH", rekao je Miličević.

On podsjeća da se SNSD stalno poigravao referendumom o ukidanju Suda i Tužilaštva BiH, pitajući se zar ne bi bilo bolje da sada pitaju građane žele li Apelacioni sud, a ne da poslije raspisuju referendum da ga ukidaju.

Predsjednik SDS-a istakao je da je neprihvatljiv prijedlog da nove sudije Ustavnog suda BiH, koji bi zamijenili strane sudije, bira Parlamentarna skupština BiH, a ne Narodna skupština.

On smatra da je to "čist ustupak HDZ-u na štetu Republike Srpske".

Miličević je podsjetio da je Narodna skupština rekla da nema usvajanja evropskih zakona dok se ne riješi pitanje Ustavnog suda BiH.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Trkizni

Ti prije podne podržavaš Dodika, glasate u skupštini za njegove marifetkluke, ili ste uzrdržani. A onda posle podne si protiv njega i neka opozicija, de dogovori se sam sa sobom

MONDO REPORTAŽE