• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Podržavam Palestinu": Konaković negirao da je dobio pismo od vođe Hamasa

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković negirao je danas navode da je dobio pismo vođe Hamasa, ali i da ne krije da podržava Palestinu.

 Dino Konaković Izvor: MIP BiH

"Nikada nisam krio da sam na strani borbe za rješenje koje se zove `dvije države`, da podržavam napore vlasti Palestine da zadrže svoj suverenitet, teritorijalni integritet, da imaju svoju državu i očekujem rješenja u tom pravcu", rekao je Konaković novinarima u Sarajevu.

Konaković je rekao da je danas u sistemu Ministarstva inostranih poslova, ambasada i diplomatsko-konzularnih predstavništava BiH provjerio navode o tom pismu, ali da je utvrđeno da ono nije došlo.

Govoreći o medijskim navodima o ovom pismu, Konaković je medije i novinare koji su to objavili nazvao "neobjektivnim i plaćeničkim".

Prema njegovim riječima, određeni novinari i političari iz BiH dešavanja u Gazi koriste u dnevnopolitičke svrhe, te dodao da u BiH po pitanju sukoba u Pojasu Gaze ne postoji konsenzus.

"Vidljivo je da smo svi bliži jednoj od strana, ali u ovom slučaju ne želim tako posmatrati ovaj proces, jer kao ministar inostranih poslova imam odgovornost prema BiH", istakao je Konaković.

Federalni mediji prenijeli su danas da je vođa Hamasa Ismail Hanija prije sedam dana poslao pismo ministru inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedinu Konakoviću u kojem je tražio pomoć za Palestinu.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE