• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uz prisustvo policije i Stanivukovića: Počela nova deložacija parkinga u centru Banjaluke (FOTO)

Autor Nikolina Damjanić

Nova deložacija parkinga na Staroj autobuskoj stanici u Banjaluci, a koji je predmet dugogodišnjeg spora između Autoprevoza i Grada, počela je rano jutros.

 Deložacija parkinga na Staroj autobuskoj stanici u Banjaluci Izvor: Mondo - Nikolina Damjanić

Generalni direktor Autoprevoza Sladomir Đurić rekao je da je ovo preduzeće spremno na kompromis, što dokazuje činjenica da su juče bili na stastanku u Gradskoj upravi.

"Spremni smo da se odreknemo polovine imovine gdje su spomenik Dvanaest beba, Muzej savremene umjetnosti i dijela Vidovdanske ulice bez naknade kako bismo na ovu agoniju stavili tačku".

Budući da se radi o dijelu parcele na kojoj je parking, Đurić kaže da su spremni da u toku dana zaključe ugovor o naplati parkinga kako bi isti već sutra bio dostupan za parking.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da je "svjetlo na kraju tunela" činjenica da Grad zadržava procenat od naplate parkinga.

Izvor: Mondo - Nikolina Damjanić

"Sud je to odredio. Zadržavamo procenat od naplate parkinga. Osjećam se kao da nam neko uzima dio tijela. Pozvao sam sve odbornike da dođu ovdje, ali nisu se odazvali".

Podsjetio je da ovaj spor traje već 20 godina, te da se na vrijeme nije reagovalo što je dovelo do današnjih posljedica.

"Kada se moglo reagovati, nije se reagovalo. Kada su prethodni gradonačelnici mogli iskoristiti pravne lijekove, kada je pravobranilaštvo moglo da preuzme zemljište, svi su žmirili", rekao je Stanivuković.

Izvor: Mondo - Nikolina Damjanić

Stanivuković kaže da će nastaviti pregovore oko vraćanja Vidovdanske ulice.

"Ovo je još jedan presedan. Nije lijepo danas biti gradonačelnik. Odbornici su saglasni da odbacimo sve špekulacije. Dogovorena je radna grupa koja će nastaviti pregovore sa Autoprevozom. Jedan dio se tiče Vidovdanske ulice, koju možemo i dobiti i izgubiti".

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Sve što je urađeno na štetu grada u zadnje dvije godine djelo je skupštinske većine i njihovih tajkuna,,pa tako i ova delozacija

RS

Samo nesto kontrira i raspravlja se umjesto da radi nesto pametno i konstruktivno za ovaj grad. Prvo sam mislio balavac pa ko sva djeca voli se svadjati.,ali sad vidim da on nema kapaciteta da osmisli i uradi ni jedan pametan projekat. A svadjama i prepucavanjima skrece paznju sa svoje ogranicenosti. Po meni licno on je naj veca propast i greska ovog grada.

Mioljka

@RS a ne smeta ti sto privatnici izmedju sebe dijele gradsku zemlju, kojima je ista ova vlast prodala javno dobro? Hajde da srusimo galeriju i napravim zgradu za SNSDovce, kvadrat 9000KM, udarna je lokacija sto da ne... Dok je takvih stranackih poltrona kao ti nijedna zemlja nije sigurna

MONDO REPORTAŽE