• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

“Razgovor sa Satlerom korektan” - Višković poručio: "Nema pogrešne interpretacije riječi šefa Delegacije EU u BiH"

Autor Dragana Božić

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da nije pogrešno interpretirao riječi šefa Delegacije EU u BiH Johana Satlera o OHR-u.

 Višković o Satleru i OHR-u Izvor: Mondo/Slaven Petković

Višković je rekao da je sa Satlerom otvoreno razgovarao o mnogim temama, te da su u mnogim pitanjima saglasni.

"Oni pokušavaju da nešto kažu, a da ne uvrijede šefove, nalogodavce, a ovdje je više nego jasno o čemu se radi. Nema nikakve pogrešne intepretacije, isključivo iz jednog jedinog razloga - sve što sam rekao na srpskom jeziku, oni su prilagodili engleskom prevodu, ali značajnije je ono što su obaveze BiH na evropskom putu, a tamo nigdje ne stoji visoki predstavnik i strane sudije u Ustavnom sudu BiH", rekao je Višković za RTRS.

On je ocijenio da je jučerašnji razgovor sa Satlerom bio veoma korektan i da ni sa jedne strane nije postojao dogovor da se sadržaj ne prezentuje javnosti, iako medijima nije ni rekao sve o čemu su razgovarali.

"Ne zamjeram ambasadoru Satleru i njegovom timu jer nisu u poziciji da otvoreno saopšte stavove, već uvijek moraju na teži način da saopštavaju, a to je da se pokušaju dodvoriti jednoj, drugoj i trećoj strani u BiH, što je veoma teško", rekao je Višković.

On je dodao da određeni mediji dižu prašinu, ali da će institucije Srpske nastaviti da rade onako kako je opredjeljenje Republike Srpske.

Iz Delegacije EU u BiH saopšteno je danas da su opsežna međunarodna supervizija i upotreba izvršnih ovlaštenja nespojivi sa članstvom u EU i da je Satler tokom jučerašnjeg sastanka sa Viškovićem podsjetio na dugogodišnji stav EU, odnosno da će na evropskom putu biti potrebno ispuniti Agendu "Pet plus dva", što će omogućiti zatvaranje OHR-a.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE