• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

“Isključili su nas Amerikanci": Višković priznao da sajtovi institucija ne rade zbog sankcija

Autor Dragana Božić

Zbog sankcija Sjedinjenih Američkih Država najviše institucije Republike Srpske su danima virtuelno paralisane, zvanični sajtovi su uglavnom nedostupni i onemogućena je elektronska komunikacija i razmjena pošte.

 Sajtovi institucija ne rade zbog američkih sankcija Izvor: Mondo.ba/Vedran Ševčuk

Ovu informaciju potvrdio je predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković za Capital ističući da su problemi sa internet konekcijom zbog kojih je otežan i onemogućen pristup zvaničnim sajtovima Vlade, predsjednika Republike Srpske i Inspektorata rezultat sankcija.

Isključili su nas Amerikanci. Iako imamo sve uplaćeno do februara 2025. godine, brutalno smo isključeni zbog sankcija koje su SAD uvele predsjedniku Republike Srpske“, rekao je Višković na marginama investicione konferencije “Invest Srpska” koja se održava u Tesliću u organizaciji Investiciono-razvojne banke RS.

On je dodao da Vlada preduzima određene korake kako bi prevazišla ovaj problem.

“Nemojte tražiti da preciziram kakvi su to koraci, ali u naredna dva-tri dana bi sve trebalo da profunkcioniše“, rekao je Višković.

Sagovornici iz institucija nezvanično su nam potvrdili da ne mogu koristiti službene mejlove, da se mejlovi upućeni njima vraćaju, te da su prisiljeni koristiti privatnu elektronsku poštu, što je veliki bezbjednosni rizik i stvara mogućnost hakovanja jer nije predviđeno da se službena dokumentacija tako šalje.

Iako je prethodnih dana sajtu Vlade RS bilo nemoguće pristupiti, danas je ponovo postao dostupan građanima.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ccc

Mario. Sjeverne zemlje kao Finska ili Norveska su uvjek bile bogate i prije nego su postale clanice EU tako da suplja ti je prica. A ti ako mislis da pristupanje EU sa sobom nosi takvo blagostanje grdno se varas. EU je leglo retarda koji su spremni zrtvovati svoj narod zarad tudjih ciljeva. Kad kazem tudjih naravno mislim na ameriku poganu. E sad pitanje je samo da li zelis da budes slobodan covjek ili kunic o cijem zivotu drugi odlucuju

Ccc

Mario. Bolje da pazis sta prizeljkujes. Ako mislis da je ulazak u EU toliko dobar provozaj se malo do hrvacke pa vidi kako to oni ljepo danas zive u toj bajci koja se zove EU:-).

Mario

@Ccc A da se provozaš do Holandije ili Finske? Kako oni žive? Hrvatska je za nas pojam. Provozaj se ti npr. do Han Pijeska i Bratunca pa vidi kako se živi kod nas.

Mario

Majko mila, kakva je ovo divljina u sred Evrope... Zašto želimo da budemo najgori i najsiromašniji i za to krivimo druge?

MONDO REPORTAŽE