• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nešić od Sipe traži informacije o snimku na kojem se Patković "stavlja na raspolaganje Hamasu"

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Ministar bezbjednosti ranije je rekao da od Tužilaštva BiH očekuje da pokrene istragu povodom skandalozne poruke Patkovića.

 Nenad Nešić traži informacije o Patkoviću Izvor: Screenshot

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić upitio je dopis Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) BiH kojim traži da se ministarstvu dostavi informacija u vezi snimka na društvenim mrežama na kome bivši ratni komandant 7. muslimanske brigade Šerif Patković javno iznosi opredjeljenje da se stavlja na raspolaganje pokretu Hamas u aktuelnom sukobu između Izraela i Hamasa u pojasu Gaze.

"Imajući u vidu činjenicu, kao i prošlost ove brigade u čijem je sastavu bio i odred `El mudžahedin`, kao i činjenicu da je odlazak na strana ratišta krivično djelo propisano Krivičnim zakonom BiH, potrebno je da nas informišete da li ste preduzeli zakonom predviđene radnje iz vaše nadležnosti, te ukoliko niste da ih odmah preduzmete i o saznanjima obavijestite ovo ministarstvo", navodi se u dopisu Nešića.

Ministar bezbjednosti ranije je rekao da od Tužilaštva BiH očekuje da pokrene istragu povodom skandalozne poruke Patkovića.

"Očekujem da Tužilaštvo pokrene istragu jer koliko sam upoznat i podstrekivanje terorizma, a ne samo učešće je krivično djelo. Od određenog broja zabrinutih građana sam dobio podatke koji se tiču govora komandanta 7. brigade", rekao je ranije Nešić.

Povodom izjave zvaničnika SDA Šerifa Patkovića da se stavlja na raspolaganje palestinskoj organizaciji Hamas, iz Tužilaštvo BiH Srni je rečeno da ovo tužilaštvo i partnerske agencije za sprovođenje zakona prate medijske objave i događaje koji bi mogli da sadrže elemente krivičnih djela iz njihove nadležnosti.

Šerif Patković, nekadašnji komandant 7. Muslimanske brigade Armije BiH, a sada zvaničnik SDA, u obraćanju kojem je prisustvovao i ambasador Palestine u BiH Rezek Namora stavio se na raspolaganju terorističkoj organizaciji Hamas.

"Brigada pokreta El Hamas, nastala iz političkog krila Mladomuslimanskog bratstva, mene duboko podsjeća na Sedmu /Muslimansku brigadu Armije BiH/ i ja kao komandant, evo kažem i ambasadoru, ali i kao čovjek stavljam se na raspolaganje u datom trenutku da im se pridružim", rekao je Patković.

(SRNA/MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE