• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvijanović: Šmitov izvještaj vrvi od laži

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Srpska članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je večeras da izvještaj Kristijana Šmita upućen Savjetu bezbjednosti UN vrvi od lažnih, manipulativnih i sugestivnih stvari kojima se nastoji optužiti Republika Srpska.

 Cvijanovićeva o Šmitovom izvještaju UN-u Izvor: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

"U tome nema ništa kritički prema činjenici da on nije visoki predstavnik i da u Savjetu bezbjednosti nije dobio potrebni legitimitet ni legalitet", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Gradiški.

Ona je podsjetila da je Aneksom 10 Dejtonskog sporazuma jasno propisano ko može da bude visoki predstavnik, a Šmit nije potvrđen u Savjetu bezbjednosti relevantnom rezolucijom kako to piše u Dejtonu.

"Postaje već šarada kako se predstavljaju izvještaji visokih predstavnika, pa i ovog koji se predstavlja kao visoki predstavnik", rekla je Cvijanovićeva.

Govoreći o obraćanju predsjedavajućeg Predsjedništva Željka Komšića na današnjoj sjednici Savjeta bezbjednosti, Cvijanovićeva je rekla da njegovo obraćanje nije usaglašeno u Predsjedništvu.

"Nije tajna da se već neko vrijeme ne usaglašavaju stavovi kada je u pitanju spoljno-političko djelovanje ili nastup predstavnika zajedničkih institucija u inostranstvu na različitim forumima, tako da nije usaglašeno ni obraćanje Komšića. To je njegovo obraćanje", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da su bošnjački predstavnici odustali od prakse usaglašavanja, te podsjetila da i njeno obraćanje nije bilo usaglašeno, ali da je to bila jedini način da kaže šta smatra.

"Gospodin Komšić je otišao u Njujork u kapacitetu člana Predsjedništva BiH, odnosno predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i obratio se u tom kapacitetu Generalnoj skuštini bez usaglašenog stava", rekla je Cvijanovićeva.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE