• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karan: MUP RS će zaštititi Dodika

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan rekao je da će ministarstvo koje predvodi zaštititi predsjednika Srpske Milorada Dodika, jer je napadnut ustavni poredak.

 Siniša Karan Izvor: Mondo - Slaven Petković

"Branićemo i štititi predsjednika Republike i institucije koje su napadnute neustavnim djelovanjem Suda i Tužilaštva BiH i Kristijana Šmita. Nema hapšenja Dodika, nego će biti uhapšeni oni koji ruše ustavni poredak, a da je normalna država sad bi Sud i Tužilaštvo BiH, odnosno oni koji vode postupak protiv Dodika bili pohapšeni. Štitimo ustavni poredak, jer je napadnut ustavni poredak Srpske", rekao je novinarima Karan.

On je istakao da Republika Srpska, kako protiče vrijeme, ima sve više različitih dokaza da je Šmit niko i ništa.

"Šmit je apsolutno niko i ništa. Riječ je o notifikaciji NJemačke, odnosno obavještenju da je neko za nešto predložen, a to znači da je Šmit bio predložen za visokog predstavnika i ništa više", rekao je novinarima Karan, koji je i profesor ustavnog prava.

On je podsjetio da Šmit nije prošao potrebne procedure za visokog predstavnika što znači da prijedlog nije uspio.

"On je obični građanin, a nota je samo bila početak procedura koje nije prošao. On se ponaša kao da je prošao proceduru i vrši pravno nasilje. I oni koji sada djeluju po papiru koji se zove zakon koji je ovaj čovjek nametnuo, odnosno Sud i Tužilaštvo takvim djelovanjem napadaju ustavni poredak BiH i Srpske", zaključio je Karan.

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora "Službenog glasnika" Miloša Lukića za nepoštivanje odluka Kristijana Šmita koga Srpska ne smatra visokim predstavnikom, jer njegovo imenovanje nije potvrđeno u Savjetu bezbjednosti UN.

Advokat predsjednika Srpske Goran Bubić naveo je da je u vezi sa "naimenovanjem" Šmita odbrana došla do saznanja da verbalne note Ambasade NJemačke u Sarajevu i Kancelarije OHR-a sadrže gole pečate, bez navođenja imena, prezimena, svojstva lica koje ih je poslalo, kao i bez svojeručnog potpisa. 

(SRNA/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE