• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radislav Dončić najavio kandidaturu za gradonačelnika Gradiške

Autor Nikolina Damjanić

Predsjednica Narodnog fronta, Jelena Trivić najavila je formiranje Gradskog odbora ove stranke u Banjaluci, ali i kandidaturu narodnog poslanika Radislava Dončića za gradonačelnika Gradiške na lokalnim izborima 2024. godine.

 Jelena Trivić i Radislav Dončić o izborima Izvor: Narodni front

Na današnjoj pres konferenciji predsjednica Narodnog fronta iznijela je podatke o zaduženosti Republike Srpske i Federacije BiH, gdje je, kako tvrdi, relativna zaduženost Srpske dvostruko veća od one u Federaciji.

Trivićeva je navela da, prema podacima Ministarstva finansija i trezora BiH, ukupan javni dug Republike Srpske iznosi 6 milijardi i 250 miliona dok ukupan javni Dug FBiH iznosi 6 milijardi i 395 miliona, a da BDP u Srpskoj iznosi 14,5 milijardi a u FBiH 29,3 milijarde KM, pa kada se to stavi u odnos, učešće duga u BDP u Republici Srpskoj iznosi 43%, dok u FBiH ono iznosi 21,8%.

„Povodom izjave da će prije bankrotirati Njemačka nego Republika Srpska, svaki komentar je suvišan. Ono što bi svako ko se iole razumije u međunarodne ekonomske odnose morao da zna, jeste da recesija koja se nazire u Njemačkoj ne bi trebala nikoga da raduje u Republici Srpskoj, jer je Njemačka naš najznačajniji spoljnotrgovinski partner, sa kojom čak imamo pozitivan spoljnotrgovinski bilans. Bilo koja vrsta pada ekonomske aktivnosti u Njemačkoj odraziće se na naša izvozna preduzeća koja su ujedno najzdraviji dio naše privrede“, osvrnula se Trivićeva na izjavu Milorada Dodika.

Ona je istakla da je investiciona klima u Srpskoj zarobljena ukupnim nepovoljnim političkim ambijentom i da je nivo stranih investicija u Srpskoj na nivou statističke greške, te da, nažalost, i ono investicija što dođe u BiH, završi uglavnom u drugom entitetu.

Izvor: Narodni front

„Smatramo katastrofalnim izjavu lažnog predsjednika da je Dejton mrtav, jer je to rad usmjeren ne samo protiv BiH, nego i protiv Republike Srpske. Pozivamo CIK predsjednika da ako je muško, nek ode na sud i pojavi se na procesu koji je sam izrežirao i da se prestane kriti iza naroda. Ostajemo pri stavu da je taj proces na Sudu BiH njegova lična stvar, u koju se sam upetljao i da bilo kakav epilog tog procesa ne treba vezivati sa sudbinom Republike Srpske“, dodala je Trivićeva.

Trivićrva kaže da je Narodni front završio formiranje gradskih i opštinskih odbora u Trebinju, Gackom, Gradiški, Bratuncu, Brodu, Srpcu, Zvorniku, Rudom i Višegradu.

"Za nekoliko dana ćemo formirati Gradski odbor Banjaluka, gdje smo rekli da će Narodni front dati svog najjačeg kandidata koji može da pobijedi sve kandidate sa druge strane, ma koliko ih bilo; od ovih gore pobrojanih opština, želim da istaknem da ćemo u Bratuncu imati svog kandidata, kao i u Rudom i moguće u Višegradu, a danas smo ovdje i da zvanično najavimo kandidaturu Radislava Dončića za Gradišku“.

Dončić je potvrdio svoju kandidaturu za gradonačelnika Gradiške, te najavio da je vrijeme da se SNSD-u stane u kraj.

Dončić tvrdi da je zahvaljujući lošoj politici SNSD-a Gradiška izgubila milionske projekte za uvođenje kanalizacioni sistem i prečišćivače.

"Sa timom stručnih ljudi, radićemo na poboljšanju uslova života građana Gradiške. Stvorićemo bolju klimu za privrednike i poljoprivrednike. Pred građane ćemo izaći sa jasnim programom oporavka privrede i boljeg života", zaključio je Dončić.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE