• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Višković sa delegacijom EU: Svih 14 prioriteta rješavati u paketu

Autor Dragana Božić

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković danas se u Banjaluci sastao sa delegacijom Evropske unije, koju je predvodio šef Delegacije Evropske unije u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH Јohan Satler.

 DSC_7831.JPG Izvor: Vlada RS

Višković i članovi delegacije EU razgovarali su o posljednjim dešavanjima u svjetlu davanja uslovnog kandidatskog statusa BiH.

Predsjednik Vlade Republike Srpske upoznao je Satlera i ambasadore zemalja EU u BiH da Republika Srpska ostaje pri stavu da svih 14 prioriteta koji su navedeni treba da budu predmet razmatranja u narednom periodu, da se ne može rješavati jedan po jedan, već da se svih 14 rješava u paketu.

Višković je istakao da je to stav institucija Republike Srpske.

Kako je rekao Republika Srpska je opredijeljena da se kreće na putu EU integracija i još jednom je ponovio stav Republike Srpske da se poštuje već usvojeni mehanizam kordinacije na nivou BiH, saopšteno je iz Vlade Srpske.

Višković je dodao da su zemlje Zapadnog Balkana dio Evrope, i da Evropska unija nije potpuna bez njih.

Satler je poručio je da zemlje članice EU podržavaju BiH na putu ka članstvu i ohrabrio da se nastavi sa potrebnim reformama.

Istakao je da će u decembru u Briselu biti održan sastanak sa političkim liderma iz BiH od kojeg očekuje pozitivne pomake.

Pored premijera Radovana Viškovića i šefa delegacije EU u BiH Јohana Satlera, sastanku u Banjaluci prisustvovali su ambasador Savezne Republike Njemačke u BiH Tomas Fičen, ambasador Austrije u BiH Urlike Hartman, ambasador Slovenije u BiH Damijan Sedar, ambasador Slovačke u BiH Roman Hloben, ambasador Švedske u BiH Helena Lagerlof, ambasador Bugarske u BiH Valeri Јotov, ambasador Republike Irske u BiH Adrian Farel, ambasador Rumunije u BiH Anton Pakuretu, predstavnik diplomatske kancelarije Belgije u BiH Benjamin Šturuevagen i šef kancelarije Delegacije EU u BiH u Banjaluci Simone Gverini.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RS

Ceski precednik je sad izjavio da se EU uzurbano sprema i naoruzava za rat sa Rusijom.,otud i ova najednom zelja da nas prime pod svaku cijenu. Treba im topovskog mesa a kud ces boljeg od pravoslavnog na pravoslavno. Samo nisu svjesni da Srbi nikad nece dici ruku na svoju pravoslavnu Rusku bracu bili ili ne dio EU.

RS

A jesu nas skolili odjednom Boze dragi da mi je samo znati pravi razlog. Jedan od njih je sigurno pokusaj da se umanji bratski odnos sa Rusijom a drugi da nas sto prije integrisu u Nato koji je svakako povezan sa prvim ali ima tu jos nesto sigurno samo nemogu jos da shvatim sta.

MONDO REPORTAŽE