• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izetbegović PROTIV SMJENE HELEZA, jer "treba smijeniti cijeli Savjet ministara"

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović rekao je večeras da će ova politička partija od istražnih organa tražiti da ispitaju tvrdnje SNSD-a i SDP-a BiH o radikalizaciji u Federaciji BiH i navodnom postojanju kampova za obuku u Republici Srpskoj.

 Izetbegović o Helezu i Savjetu ministara Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Izetbegović je rekao da su izjave ministra odbrane u Savjetu ministara Zukana Heleza o vojnim kampovima u Republici Srpskoj "ozbiljne".

"Kad je u pitanju zahtjev za smjenu Heleza, SDA to neće podržati jer smatramo da cijeli Savjet ministara treba smjeniti", rekao je Izetbegović novinarima u Sarajevu nakon sjednice Predsjedništva SDA.

On tvrdi da vlasti u BiH nisu učinile ništa za otvaranje pregovora sa EU, nakon što je Evropska komisija prije mjesec dana dala uslovno zeleno svjetlo.

"SDA će u parlamentarnu proceduru uputiti prijedlog izmjena Izbornog zakona radi unapređenja izbornog procesa. Ocjenjujemo lošim rad federalne Vlade. Na pozicije se postavljaju nekompetentni kadrovi iz `trojke`, a posljedice se već vide", rekao je Izetbegović.

On je podsjetio da je Predstavnički dom Parlamenta FBiH održao samo sedam redovnih sjednica, a u prvoj godini svog mandata usvojio je manje zakona nego u dvije sedmice prošlog saziva.

"Ni Vlada FBiH nema usvojen program rada. Najavljeno je povećanje cijena električne energije. Svjedočimo gubitku radnih mjesta i gašenju pogona", rekao je Izetbegović, prenijela je Srna.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE