• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đajić traži da se penzionerima koji ne koriste gradski prevoz uplati 30 KM

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković prije nekoliko dana je obećao da će svi penzioneri od naredne godine imati besplatan prevoz.

 Pametno stajalište Izvor: Mondo - Slaven Petković

On je poručio da je ponosan što 1.200 penzionera sa najnižom penzijom već treću godinu za redom ostvaruje svoje pravo na besplatan javni prevoz, dok je za sve ostale 30 odsto povoljniji, te naglasio da gradska administracija neće odustati od zacrtanog cilja, a to je besplatan prevoz za sve penzionere.

Ovu odluku danas je komentarisao predsjednik Gradskog odbora SNSD Banjaluka Vlado Đajić.

"Draško Stanivuković je najavio da će svim penzionerima u Banjaluci platiti gradski prevoz. Penzioneri su ugrožena kategorija i oni trebaju da imaju besplatan gradski prevoz, ali na primjedbe i zahtjeve mnogih penzionera, moram da kažem da ne treba dijeliti ljude u našem gradu i vršiti diskriminaciju", kazao je i dodao:

"Takođe ima i onih penzionera koji ne koriste javni prevoz, zato tražimo i da se svim penzionerima iz budžeta uplati po 30 KM koliko košta jedna mjesečna karta za javni prevoz".

Iz Gradske uprave podsjećaju da je javni prevoz za penzionere sa najnižom penzijom do 285 KM u potpunosti besplatan, dok je za ostale povoljniji za 30 odsto.

"Odjeljenje za saobraćaj i puteve izdaje oko hiljadu i 200 mjesečnih kartica za javni prevoz za penzionere koji imaju najnižu penziju. Osim ovih kategorija, Grad je obezbijedio i besplatan javni prevoz za učenike i studente sa četvoro i više djece. Ovo je samo neke od politika Grada kojim želi da se pruži podrška mnogim kategorijama naših sugrađana", kažu iz GU.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 6

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

ops

Od kojih para dovodite i vaćarite svake sedmice pjevaljke po onoj hali bluda i nemorala. Koliko vas poštuju članovi SNSD govori da imate 20000 članova i kako se priča po gradu troduplo manje potpisa za opoziv iza kojeg si lično stao

Marko

Gospodine Đajiću prvog septembra ste se kleli u 35000 potpisa za opoziv u roku od 10 dana, garaža na ukc guta milione i probija sve rokove, hoćemo li dobiti vašu ostavku zbog nesposobnog vođenja svega čega se latite, a penzioneri će preživjeti i bez tih 30 maraka. Jeftin populizam

Rajko

Sramota da jedan direktor UKCa daje ovakve izjave. Čobani su inteligentniji od njega.

Postar

Dzaja ti svaku godinu u minusu zavrsis na UKC, stotine miliona duga ima UKC, pa jos Garaza i ko zna sta..., i ti bi se hvatao Gradske uprave da i nju u dubiozu ubacis???

Jaaa

Đajić uveo zaštitne maske za sve što hoda i leti u ukc, a on daje izjavu bez nje

MONDO REPORTAŽE