• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: BiH je za Ukrajinu pojam stabilnosti, zašto ćute sarajevski poltroni

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da su bošnjački političari u Sarajevu poltroni Zapadu i Americi, pa ga i ne čudi što se nisu oglasili o otvaranju pristupnih pregovora sa Ukrajinom.

 Dodik o pristupnim pregovorima Ukrajine i EU Izvor: Borislav Zdrinja/Srna

Dodik je istakao da je to nešto što su "veliki mislioci u Briselu promišljali", iako je BiH pojam stabilnosti u odnosu na Ukrajinu.

On smatra da je nekorektno što su otvoreni pregovori sa Ukrajinom čime su srušeni neki principi.

"Kada smo krenuli u taj proces i razgovarali u Briselu i mnogim drugim mjestima, onda je rečeno da zemlja mora biti stabilna. Politička stabilnost je za BiH uslov da se zatvori kancelarija OHR-a, ali i za dalje kretanje ka EU. Šta od toga imate u Ukrajini? BiH je pojam stabilnosti u odnosu na Ukrajinu", rekao je Dodik novinarima.

On je ocijenio da muslimanski političari iz Sarajeva nisu nikakvi partneri, nego samo dobri poltroni Zapadu i Americi jer će se ponašati onako kako im oni kažu.

"Nikada nećete dobiti njihov autentičan stav o nečemu. Ako je atmosfera da nekoga linčuju i ako im za to klimne glavom ambasador SAD u BiH Majkl Marfi, onda će ga politički linčovati. Za bilo šta se uvijek traži saglasnost", rekao je Dodik.

On je naveo da, ako se drži sastanak sa njima i dođe do nekog govora koji bi možda i bio dio kompromisa koji se mora učiniti, onda se traži pauza 10 minuta, zovu ambasade telefonom pa pitaju šta mogu ili ne. "Meni nije nikakvo čuđenje zato što oni se nisu oglasili", rekao je Dodik.

Evropski savjet donio je odluku da otvori pristupne pregovore sa Ukrajinom i Moldavijom dok će sa BiH otvoriti pristupne pregovore kada bude postignut neophodan stepen usklađenosti sa kriterijumima za članstvo, navodi se u zaključcima tog tijela.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE