• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SNSD zvanično odustao od smjene Zukana Heleza

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Klub poslanika SNSD-a i Srpski klub u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH zvanično je odustao od inicijative za smjenu ministra odbrane u Savjetu ministara BiH Zukana Heleza.

 SNSD zvanično odstao od smjene Zukana Heleza Izvor: Mustafa Öztürk/Anadolija

Predsjedavajućem Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Marinku Čavari dostavljeno je obavještenje o povlačenju inicijative od 27. novembra.

"Poslanici u potpisu povlače akt broj: 01-50-1-2463/23 od 27.11. 2023. godine, Inicijativa za rekonstrukciju Savjeta ministara BiH - smjenu ministra odbrane Zukana Heleza u Savjetu ministara BiH", navodi se u dostavljenom predmetu.

Potpisani su Sanja Vulić, Obren Petrović, Ljubica Miljanović, Nebojša Radmanović, Milorad Kojić, Milan Petković, Miroslav Vujičić i Čedomir Stojanović.

U Inicijativi za rekonstrukciju Savjeta ministara smjenom Heleza od 27. novembra navodi se da je Helez za vrlo kratak period od kada je imenovan na mjesto ministra, odnosno od 25. januara, svojim izjava i postupcima učinio niz štetnih radnji koje su imale i imaju negativan uticaj kako za resorno ministarstvo kojem pripada, tako i za Savjet ministara.

"Od trenutka imenovanja, izjave koje je davao i daje u svojstvu ministra odbrane izazivale su i nastavljaju da izazivaju u javnosti neopravdanu i nepotrebnu paniku i strah, kako kod građana tako i kod akademske i stručne javnosti. Posljednja u nizu izjava kojom je Helez izazvao uznemirenost kod javnosti, te širenje dezinformacija, ukazali su parlamentarci iz Republike Srpske, jeste izjava da se na teritoriji Republike Srpske nalaze paravojne formacije koje se obučavaju, te da u njima učestvuju i ljudi iz Rusije", obrazloženo je u inicijativi.

OBA je demantovala Helezove informacije, a tužilaštvo BiH je formiralo predmet u vezi sa ovim navodima.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE