• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marketinška agencija iz Banjaluke šokirana britanskim sankcijama

Autor Nikolina Damjanić

Iz banjalučke marketinške agencije "Mania" stigla je reakcija na vijest o uvođenju sankcija od strane Vlade Velike Britanije.

 Agencija Mania o britanskim sankcijama Izvor: Slaven Petković - Mondo

U marketinškoj agenciji "Mania" iznenađeni su današnjom neprijatnom informacijom da im je Vlada Velike Britanije uvela sankcije zbog profesionalnog angažmana u organizaciji proslave Dana Republike Srpske, budući da su do sada uspješno sarađivali sa mnogim domaćim i stranim organizacijama, među kojima i britanskom Ambasadom.

U "Maniji" su napomenuli da su se za konkretan angažman zbog kojeg je uslijedila reakcija britanske Vlade, kao i za sve druge domaće i strane projekte, prijavili po istoj proceduri - na javni poziv raspisan od relevantne institucije, a za koji se mogao prijaviti bilo ko na tržištu.

"Radeći svoj posao pridržavali smo se normi i pravila struke, te profesionalno ispunili obaveze definisane od ugovornog organa, kojih su se pridržavali i drugi pravni subjekti koji su prethodnih godina bili angažovani na istom projektu i niko nije bio sankcionisan", saopšteno je iz ove marketinške agencije.

Iz ove agencije su izrazili nadu da ovakve odluke ne šalju negativne poruke i drugim mladima da je ostanak u ovoj zemlji i profesionalno obavljanje svog posla moguće bez različite vrste pritisaka.

"U agenciji `Mania` zaposleno je više od 25 mladih i talentovanih ljudi koji će i ubuduće, bez nepotrebne politizacije, nastaviti da profesionalnim angažmanom dokazuju svoju kreativnost i kvalitet u realizaciji domaćih i stranih projekata", poručili su iz ove agencije.

Oni su napomenuli da su, u gotovo 10 godina postojanja, izgradili kredibilno ime u industriji marketinga i, između ostalog, radili projekte za EU, GIZ, UNICEF, UNDP, USAID, ali i na projektima sa Amabasadom Velike Britanije.

"Ta ista ambasada nas je pozvala na učešće na okruglom stolu kao primjer uspješnih preduzetnika kao pokretača promjene na lokalnom i državnom nivou", naveli su iz agencije.

Iz ove agencije su napomenuli da su prepoznati i po uspješnim projektima u saradnji sa različitim brendovima u kojima su promovisali BiH, te da su dva puta pobijedili na takmičenju i predstavljali BiH na najvećem međunarodnom festivalu iz marketinga u Kanu.

"Različite nagrade za kvalitet našeg rada osvojene na festivalima širom svijeta - u Los Anđelesu, Tokiju, Berlinu, Madridu i mnogim drugim gradovima, govore u prilog tome da je naš rad prepoznat na međunarodnom nivou", naveli su iz "Manie".

Velika Britanija uvela je sankcije marketinškoj kompaniji "Mania" iz Banjaluke zbog učestvovanja u organizaciji proslave Dana Republike Srpske - 9. januara, javio je Rojters.

Britansko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je kompanija "Mania" isporučila ugovor o organizovanju javne proslave Dana Republike Srpske, koju London smatra ilegalnom.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posle druženja, nema kajanja

I umjesto da osude šovinističku, kolonijalnu i kensel politiku Britanske ambasade prema svemu što ima predznak srpsko ili dolazi iz RS, oni se špkirani peru i posipaju pepelom kako pošteno rade i kako su ranije sarađivali s drugim antisrpskim fondacijama, ambasadama i projektima. Malo bi gurali ruku u džep USAID-u, malo Bošnjacima, a malo Miletu i našim. Ne ide to braćo...

MONDO REPORTAŽE