• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iz UKC-a poručili Stanivukoviću: Ne treba nam toalet papira, imamo svega dovoljno

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Na najavu gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića da će Grad donirati Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske najosnovnija sredstva za rad koja im, kako tvrdi, nedostaju, iz UKC-a odgovorili – ne treba, hvala.

 Iz UKC RS odbili donaciju potrošnog materijala od Grada Banjaluka Izvor: mondo.ba

"U cilju pravovremene i istinite informisanosti javnosti o radu Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske obavještavamo vas da je snadbjevenost naše ustanove potrošnim materijalom redovna i da na zalihama ima dovoljno istog", stoji u saopštenju ove ustanove.

Uz saopštenje su priložili i tabelu kao dokaz.

Izvor: UKC RS

"Kao što je vidljivo iz tabele koja je u prilogu ovog e-amaila vidljivo je da gaze, flastera i vate ima u dovoljnim količinama. Takođe ustanova ima dovoljne količine i ubrusa, toaletnog papira, tečnog i čvrstog sapuna“, naglasili su.

U saopštenju se dodaje i da u UKC-u Republike Srpske dnevno boravi više od 5000 pacijenata, 3500 zaposlenih, 2000 posjeta, 1000 studenata što prelazi cifru od 10 000 ljudi.

"Iz svega ovog je vidljivo da se potrošni materijal troši u velikim količinama na dnevnom nivou, a redovno se vrši nabavka istog, tako da su medijski istupi pojedinaca na nivou špekulacija", ističu.

Stanivuković je prije tri dana izjavio da spremaju donaciju za UKC jer se građani žale da nema osnovnog potrošnog materijala.

"Kao najveći grad Republike Srpske pokazaćemo odgovornost. Sve više čujemo pritužbe naših građana da na UKC-u nedostaju gaze, vate, flasteri i sva druga osnovna sredstava. Tražićemo spisak i sve što bude potrebno sa ljubavlju i radošću ćemo donirati. Spremni smo da u deceniji uspona u kojoj se nalazi Banjaluka, pokažemo i humanost. Banjaluka je grad bez podjela, grad sa puno ljubavi i poštovanja i uvijek iznad političkih podjela. Tu smo za sve", rekao je Stanivuković i dodao:

"Mi planiramo da kupimo svu opremu UKC-u, iako je direktor Vlado Đajić sveo političku borbu na ličnu, Banjaluka će izvršiti donaciju vata i toalet papira, te svega što nedostaje", izjavio je, između ostalog, Stanivuković.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE