• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Pomagao sam Spajiću da ojača stranku u Crnoj Gori, dolazio je u Banjaluku

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Organizacioni sekretar SNSD-a, vladajuće stranke u Republici Srpskoj, Igor Dodik, kaže da je pomagao sadašnjem premijeru Crne Gore Milojku Spajiću da podigne stranačku infrastrukturu u Crnoj Gori.

 Igor Dodik pomagao Milojku Spajiću Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Dodik je ovo napisao na mreži "Iks" reagujući na Spajićeve izjave o Danu Republike Srpske.

"Milojko Spajić, sa kojim sam imao jako korektan odnos ipomagao mu da digne stranačku infrastrukturu u Crnoj Gori i koji je dolazio u Banjaluku da podrži dan Republike Srpske i koji se divio kako se borimo sa svima, nakon Eskobara dobije amneziju i izjavi kako je dan Srpske neustavan", piše Dodik.

Smatra da to znači potpuni gubitak identiteta i stavova za koje se Spajić zalagao.

"Kada s tobom rukovode dvije strane ambasade, a ne narod, sigurno se neće dobro završiti.. Raduje me činjenica da s nama niko ne upravlja kao sto je to slucaj u Crnoj Gori", poručio je Dodik.

Spajić, lider pokreta "Evropa sad", prije dva dana gostovao je kao govornik u Centru za evropsku politiku (EPC) u Briselu 

Spajiću je postavljeno pitanje o odlasku šefa Kabineta predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića, kao i funkcionera Nove srpske demokratije i Demokratske narodne partije na proslavu Dana Republike Srpske u Banjaluku

Spajić se tom prilikom saglasio sa konstatacijom "da je proslava neustavnog praznika u suprotnosti sa evropskim vrijednostima i vladavinom prava", prenio je portal CDM.me.

"Nema dileme da želimo poštovati teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine. Ne želimo da ugrozimo našeg divnog susjeda, sa kojim imamo sjajne odnose. Političari u Crnoj Gori imaju istoriju iracionalnog ponašanja. (U Crnoj Gori) svako ima jako mišljenje, ekstremni, napumpani ego, lako je stvoriti ideološke, etničke, religiozne tenzije. To je bio slučaj u prošlosti", rekao je Spajić.

Rekao da je "članstvo Crne Gore u NATO-u 2020. godine podržavalo pet odsto Srba u Crnoj Gori, a da je danas to skoro pola – pola".

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE