• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik se sastao sa Putinom: "Živimo u složenim okolnostima, nećemo u NATO" (FOTO/VIDEO)

Autor Dušan Volaš

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se u Kazanju sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

 Dodik se sastao sa Putinom: "Živimo u složenim okolnostima, nećemo u NATO" (FOTO/VIDEO) Izvor: RTRS printscreen

Tokom sastanka dva lidera Putin je izjavio kako je siguran da će i ova posjeta predsjednika Republike Srpske Rusiji biti od koristi i da mu je zahvalan što održava redovne kontakte.

"Zahvalni smo vam na tome što održavate redovne odnose sa Rusijom. Predstavnici rukovodstva Republike Srpske redovno nas posjećuju. Sarađujemo sa vama u različitim oblastima. Siguran sam da će i ova vaša posjeta biti od koristi i da ćemo uspjeti da iskoristimo vrijeme da razgovaramo o bilateralnim odnosima u čitavom nizu oblasti", rekao je Putin.

Na početku sastanka Putin je saopštio da namjerava da razgovara sa Dodikom o bilateralnim odnosima, o situaciji u Republici Srpskoj, javlja "Sputnjik".

"Rusija zna da situacija nije jednostavna", rekao je Putin.

On je zahvalio predsjedniku Srpske što će prisustvovati otvaranju "Igara budućnosti" u Kazanju, dodavši da su one događaj humanitarnog karaktera.

"Drago nam je da vidimo ovdje naše prijatelje", istakao je Putin, koji će se u prijestonici Tatarstana sastati sa liderima iz više zemalja.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je tokom sastanka da Republici Srpskoj puno znači podrška Rusije i naglasio da Srpska odbija da ide ka članstvu u NATO.

Dodik je potvrdio da Republika Srpska ima prijateljske odnose sa ruskim narodom uprkos pritiscima, prenosi "Raša tudej".

"Živimo u složenim okolnostima i hvala vam što to primećujete. Zapad uporno pokušava da nas nagovori da uvedemo sankcije Rusiji i vrše veliki pritisak na nas", naveo je Dodik.

On je napomenuo da su Srbe NATO snage dva puta bombardovale, te dodao da mladi i danas ima imaju mnoge zdravstvene probleme kao posljedicu koršitenja osiromašenog uranijuma.

...
Izvor: RTRS

Srna/Mondo

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RS

Sto jace veze sa Rusijom to bolje po nasu Republiku Srpsku. Od Rusa mozemo dobiti apsolutno sve sto nam je potrebno i pri tome nas nece ucjenivati i uzeti nam dusu ko zapad sto radi.

Vucko

Zole. Plitak si ko i tvoji komentari. Kao prvo nisu se ni sastali u Moskvi.,kao drugo sama cinjenica da se redovno sastaju pogotovo u danasnje vrijeme govori sama za sebe koliko smo bliski sa Rusima. A odlikovanja sa obe strane samo to potvrdjuju. U svakom slucaju bolje nam je jacati veze sa Rusima sa kojima djelimo puno istih vrijednosti nego sa zapadom sa kojim ne djelimo apsolutno nista i koji nam ne zeli nista dobro.

Zole

@Vucko gde si ti pročitao da sam ja napisao Moskva,lolo u hodniku neke izložbene hale a to se vidi što su samo dve stolice i neki stolić postavljeni ,samo čisto slikanje za Dodikovu slikovnicu

Zole

Primio ga neđe na hodniku u prolazu

MONDO REPORTAŽE