• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dodik podnio apelaciju Ustavnom sudu BiH i pokazao da je zakon NSRS ništavan" (VIDEO)

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik RS, Milorad Dodik, podnio je prije mjesec dana apelaciju Ustavnom sudu BiH i time dokazao da je zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH u Republici Srpskoj ništavan, kaže potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak

 2.jpg Izvor: Slaven Petković - Mondo

Crnadak kaže da osam mjeseci od usvajanja Zakona o nesprovođenju odluka Ustavnog suda BiH na teritoriji Srpske ne postoji nijedan jedini slučaj ,odluka ili primjer da je sud i institucija u Srpskoj odbila da provede odluku Ustavnog suda BiH.

"28. juna, dan nakon što je usvojen Zakon o nesprovođenju odluka Ustavnog suda BiH, odmah smo rekli da SNSD taj zakon nije, usvojen da bi bio primjenjivan već da SNSD trguje sa strnacima i 'trojkom'. Sudije su i dalje tamo, rade normalno i to pokazuje  da je PDP bio u pravu", rekao je Crnadak na konferenciji za medije ispred Palate predsjednika RS u Banjaluci. 

Informaciju da je Dodik podnio apelaciju Ustavnom sudu BiH (za sada nepoznate sadržine) otkrila je predsjednica Ustavnog suda BiH Valerija Galić.

"To je apsurd svih apsurda i šlag na tortu", zaključio je Crnadak.

Crnadak je postavio i pitanje šta se desilo sa Zakonom o nepokretnoj imovini koji je povučen iz skupštinske procedure.

"To je još jedno poigravanje. 26. septembra kao grom iz vedra neba čuli smo vijest da SNSD iz hitne procedure povlači ovaj zakon i da će ga na sljedećoj sjednici, nakon dorade, vratiti. Bilo je sjednica, ali baš ta sljedeća sjednica nikada nije došla. Zakona o nepokretnoj imovini Republike Srpske i dalje nema, kao što nema ni odgovora zašto ga nema. Ali ta nepokretna imovina polako nestaje. Ne rasparčavaju je ni OHR, ni američka ambasada, nego SNSD. Imamo primjer Jahorine, gdje su preko 50 dunuma zemlje dodijelili jednom od lokalnih funkcionera SNSD", podsjetio je Crnadak.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mark

A kako će jednog dana Srpska dobiti sve te sporove pred Evropskim sudom ako ne iskoristi sve pravne ljekove u BiH. Crnadak dosta i tvojih obmana i šmitovanja u i ime Šmita

MONDO REPORTAŽE