• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dva miliona KM za drugu fazu obnove: Kuća Milanovića svrstana u prioritetne projekte Vlade RS

Autor Dušan Volaš

Vlada Republike Srpske je na danas održanoj sjednici donijela odluku kojom se u prioritetne projekte za finansiranje iz Programa javnih investicija u 2024. godini uvrštavaju još dva projekta.

 Kuća Milanovića svrstana u prioritetne projekte Vlade RS Izvor: Grad Banjaluka/Aleksandar Čavić

Prvi projekat je druga faza sufinansiranja sanacije, adaptacije i restauracije kuće Milanovića u Banjaluci, u ukupnom iznosu od 2.000.000 KM, a drugi je opremanje Predškolske ustanove Dječiji vrtić "Naša radost" Srbac, u ukupnom iznosu od 750.000 KM.

Na današnjoj sjednici data je saglasnost na Program obilježavanja značajnih istorijskih događaja i događaja vezanih za znamenite ličnosti iz oslobodilačkih ratova, kojim je predviđeno obilježavanje 33 istorijska događaja od republičkog značaja, umjesto 32 dosadašnja.

Novi istorijski događaj koji je uvršten u Program obilježavanja je "Zločin Nezavisne Države Hrvatske nad Srbima u Prebilovcima kod Čapljine 1941 i obilježavaće se 6. avgusta.

Projekat banjske rehabilitacije predviđa, zavisno od cijena usluga, upućivanje do 750 ratnih vojnih invalida, članova porodica poginulih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata i žrtava ratne torture u banjsko-klimatske ustanove Republike Srpske, te je u ovu svrhu u budžetu predviđen iznos od 500.000 KM.

Vlada posredstvom Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite od 2005. godine organizuje i provodi banjsku rehabilitaciju članova porodica poginulih boraca i RVI i time, između ostalog, iskazuje brigu za RVI i članove porodica poginulih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Do sada je kroz ovaj vid rehabilitacije prošlo oko 10.000 lica.

Ove godine u projekat banjske rehabilitacije uključene su i žrtve ratne torture, kao članovi društva koji usljed posljedica ratnih dešavanja imaju potrebu za medicinskom rehabilitacijom

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Za dva miliona mogli su napraviti iz temelja novu duplo veću

MONDO REPORTAŽE