• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik sa Vučićem u Pambukovici: "Mnoga sela u Srpskoj i Srbiji imaju ista imena - dokaz da smo jedan narod" (FOTO)

Autor Dragana Božić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je pozvao predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da s njim posjeti Pambukovicu kod Uba kako bi u to selo došla dva predsjednika i da bi oni u Evropi shvatili koliko je njima do Pambukovice stalo.

 239624.jpg Izvor: https://www.instagram.com/buducnostsrbijeav

Vučić je rekao da nije slučajno izabrao Pambukovicu, naglasivši da su toliko veliki pritisci na Srbiju da bi svi da uređuju sve u Srbiji, pa čak i to kakvo će jagnje jesti.

"Rekao sam da mi je jedna Pambukovica važnija od svih njih, da mi je svako dijete, svaki čovjek, svaka kuća važnija od svakih od njih. I kada budem štitio interese Srbije, imajte u vidu da ću štititi prije svega vas", poručio je Vučić.

Nakon tople dobrodošlice, predsjednici Vučić i Dodik su pozvali mještane da zajedno sa njima sjednu za zajedničku trpezu.

Vučić je naveo da će za sedam dana krenuti asfaltiranje 12 kilometara puta od ovog mjesta do Uba, a nakon toga i dionica Šabac-Valjevo. 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je tokom posjete sela Pambukovica kod Uba da mnoga sela u Srpskoj i Srbiji imaju ista imena i da je to dokaz da smo jedan narod.

"Srbija se razvila i to se primijeti", istakao je Dodik tokom posjete Pambukovici zajedno sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Istakao je da je Vučić je nesumnjiovo podigao kapacitete Srbije.

"Ništa se ne može uraditi bez države", istakao je Dodik.

Rekao je da je i narod u Srpskoj uvijek Vučića dočekivao sa emocijama.

"Vjerujem u naš narod",  istakao je Dodik.

Dodik je rekao da i Srbima u Republici Srpskoj stalno pokušavaju da uruše identitet i da kažu da nisu narod i da im nametnu da ne gledaju u Srbiju.

"Mi uporno gledamo u Srbiju. Oni misle da je to neki inat, da mogu da naprave BiH nasiljem prema Srbima, tvrdeći da treba da izgradimo naš identitet, da je Srbija daleko", rekao je Dodik.

Komentarišući to što je Vučić danas Pambukovičanima obećao put, Dodik je rekao da se to može samo kada je sređena država.

Dodik je naglasio da je više od demokratije to kada neko dođe i kaže da će da napravi 12 kilometara puta.

"Želim Srbiji i vama sve najbolje. Biću sa vama na Đurđevdan u mislima, to je moja krsna slava, i pozvaću Vučića da ga pitam je li je završeno", rekao je Dodik.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE