• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Što se nisam rodio prije 100 godina da dižem ustanke...

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da mu je dosta više i Britanaca i Amerikanaca u BiH i da žali što nije rođen prije 100 godina da potiv njih diže oružane ustanke.

 Srn2024-3-6_132157_0.jpg Izvor: Srna

Predsjednik Srpske smatra da uplitanje stranaca u funkcionisanje BiH nije način na koji se zemlja gradi, nego kako se razgrađuje.

Dodik je naveo da sada u BiH ima sedam imenovanih specijalnih izaslanika iz različitih zemalja, pretežno EU, uz činjenicu da postoje i ambasadori tih zemalja.

"O čemu se radi, ne vjeruju svojim ambasadorima? Mi im ne vjerujemo. Da uhljebite nekog /britanski izaslanik za zapadni Balkan Stujart/ Piča koji je komandovao avijacijama da bombarduju Srbe osiromašenim uranijumom, a sada dolazi da nam širi demokratiju. Rekli smo da nema potrebe da razgovaramo, njegova demokratija nam je poznata", rekao je Dodik.

Možda će vas zanimati

On je na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu istakao da neće nikoga da vrijeđa, ali ni da klima glavom.

Dodik je naveo da je u posjetu BiH došla i šefica njemačke diplomatije Analena Berbok, a njen direktan predak bio je u fašističkim organizacijama.

"I ona dolazi da širi demokratiju. Njeni preci su bili na Kozari i tukli moju porodicu zašto što je srpska", podsjetio je Dodik.

Prema njegovim riječima, dolazili su i izaslanik SAD za zapadni Balkan Gabrijel Eskobar i pomoćnik američkog državnog sekretara Džejms O`Brajan, koji u Briselu svašta priča protiv američkog ambasadora Majkla Marfija.

"Onda dođe i pročita šta mu je Marfi napisao, zatim ode na Fakultet političkih nauka u Sarajevu i drži predavanje protiv Republike Srpske. Misli da će ga se neko uplašiti, misli zato što je Amerikanac da bi mi trebalo da se izgubimo. Naravno da nije tako", rekao je Dodik.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

K

Bio si reformista kad je bio ustanak

Zole

Bolje bi bilo da si se rodio 100 godina kasnije

Zemo

Može li onda danas protiv nijemaca?

СА

Од 91. до 95. била је општа мобилизација и устанак, борба за голи живот, али ти си тад одлучио да побјегнеш, као што би сутра опет побјегао, као што ћеш на крају и побјећи, према томе немој да се брукаш, ако ти више и можеш да се обрукаш.

MONDO REPORTAŽE