• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đajić i Ninković prozivaju "TUŽILAŠTRVO" i Inspektorat: Kružni tok je izgrađen NELEGALNO (VIDEO)

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka LJubo Ninković rekao je danas da je kružna raskrsnica u centru grada, kod tržnog centra "Ekvator", izgrađena nelegalno, jer je Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju ukinulo građevinsku dozvolu,

 Đajić i Ninković kružni tok je nelegalan Izvor: Facebook

Ninković i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Vlado Đajić, te još nekoliko odbornika organizovali su zbog toga protest kod sporne kružne raskrsnice.

Predsjednik Skupštine grada je naveo da je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković izgradio kružni tok uprkos upozorenju Republičkog inspektorata.

"On nema nikakav valjan papir niti građevinsku dozvolu i, nažalost, pretvorio je grad u gradilište koje je neplansko, van svakog regulacionog plana", izjavio je Ninković novinarima.

On je rekao da nije neko ko bi nešto rušio niti je SNSD organizacija koja je rušilačka, ali da žele ukazati da Stanivukovićev način rukovođenja gradom ne doprinosi nikome.

Ninković je istakao da je nelegalno srušena i Krajiška kuća, za šta je podneseno više krivičnih prijava.

"Očekujem da nadležno tužilaštvo pokrene postupak, a Ministarstvo unutrašnjih poslova istraži ko je to srušio, po čijem nalogu i ako je Stanivuković inspirator svega ovoga onda zaista mora i da odgovara", naglasio je Ninković.

On je dodao da će o ovom pitanju tražiti sastanak i sa direktorom Inspektorata, ali i Zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa da bi vidjeli u kojoj fazi je zaštita bunara iz srednjeg vijeka na toj lokaciji.

Ninković je naveo da je izmjena režima saobraćaja sa kružnom raskrsnicom kod "Ekvatora" građane Banjaluke koštala pet miliona KM.

Pristalice SNSD su tokom protesta na kružni tok donijele i transparent na kojem se potkrala slovna greška.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

@whag

Ulice, parkovi, kružni tokovi su javno dobro i od narodnih para se pravi i to ne smiju rušiti već naći rješenje nek Draško ide u zatvor bolje i to nego rušiti ulice, a privatnici koji nelegalno grade i ostvaruju ekstra dobiti to je drugo i to rušiti

Rale

Čekajte, ako razumijem Đajića i Ninkovića oni govore da će svi projekti izgrađeni za vrijeme Draška od narodnog novca biti prekopani jer su bez dozvola, pa će onda oni praviti nanovo kad dođu na vlast. Je l moguće da neko ima toliko drskosti da pored toga što gradu fali još hilkadu stvari kaže da će se igrati po gradu rušiti novo i napravljeno pa praviti opet. Nađite rješenje za napravljeno i pravite dalje šta fali

....

Hahahahahahahaha pa sa snsd valjda neka sprdnja.Uzmite majstori radite nesto lako je palamuditi samo

Whag

@.... Ne branim nikoga ali kako su svi vikali "rusi drasko" kad je vukao isti guzicom za nos kad je kajak terasa bila u pitanju, isto bez dozvole? Pa ako je ono nelegalno i sruseno jer nema dozvole, kako sad isti moze graditi sta god zeli BEZ DOZVOLA? Jel zakon za jedne vrijedi a za druge ne? Isti je on ko i svi ostali ako ne i gorijer se pokusava prodati kao posten, a cim se uhvatio neke vlastio pokazao je isto ko i ovi sto su na vlasti 30 godine da zakon vrijedi samo za poziciju, a za narod samo udri po ledjima, naplacuj, kaznjavaj, dizi cijene parkinga, hrane, racuna itd itd pametnom dosta

Zole

@Whag ti porediš kladionicu i kružni tok, mora da se ne odvajaš od slotova

MONDO REPORTAŽE