• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik o otvaranju pregovora s EU: Biće još zahtjeva, nema mjesta optimizmu

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je evropski put u redu ako rješava pitanja bazičnih odnosa u BiH, ali da to očigledno nije slučaj.

 dodik eu BiH.jpeg Izvor: Slaven Petković, mondo.ba

"Ako tu i dalje sjede lažni visoki predstavnik i sudije stranci, a podržava ih EU, onda su u pitanju neke druge namjere. To se ne može zvati evropskim putem. Tako da tu nema nekog optimizma", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Predsjednik Srpske je, povodom odluke Evropske komisije da preporuči Evropskom savjetu da počne pregovore za članstvo sa BiH, istakao da je očigledno da nema datuma.

"Neće biti ni skrininga niti ičega osim te preporuke da počnu pregovori. Koliko razumijem Evropska komisija neće praviti ni plan za otvaranje pregovora što govori o tome da je to samo neka prelazna faza u kojoj će se opet ponovo tražiti nove stvari", rekao je Dodik.

On je istakao da se Srpska na evropskom putu principijelno zalaže za to da se riješi pitanje OHR-a, lažnog visokog predstavnika i stranih sudija u Ustavnom sudu BiH.

"To se mora riješiti, inače se neće ići dalje u pregovore. Davno je rečeno da je nespojiv evropski put BiH s tim da stranci budu unutra. Tu mislim na lažnog visokog predstavnika i strance u sudu. Dakle, sve je to igra", rekao je Dodik i zahvalio prijateljima u Evropi i regionu koji su tu da pomognu i koji su pomagali na evropskom putu.

On je rekao da se čak i ako bude datum ne bi desilo ništa posebno, iako se od tog pravi neka slavodobitna priča.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE