• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Trojka" o pristupnim pregovorima: Proces koji slijedi biće svima od koristi

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Stranke "trojke" u zajedničkom saopštenju istakle su povodom otvaranja pristupnih pregovora BiH sa EU da će progres koji će uslijediti i donijeti korist svim stanovnicima biti najbolja satisfakcija za odgovoran i predan rad i uloženi trud.

 Trojka o otvaranju pristupnih pregovora s EU Izvor: Edin Forto - Facebook

U saopštenju se ističe značaj ove političke odluke za budućnost građana BiH i ukazuje na koristi koje će građani BiH osjetiti u procesu pregovora za članstvo.

"Nakon godina zastoja na evropskom putu i posljedičnog skepticizma, sad ponovo imamo evropski entuzijazam i optimizam koji je obostran kad je riječ o BiH i EU. To znači našu pojačanu saradnju na ispunjavanju uslova koji vode konačnom članstvu", dodaje se u saopštenju.

Na ovom putu, kako se navodi, BiH očekuju brojni izazovi, ali takođe politička, tehnička i finansijska podrška EU.

"Brojne su koristi država od otvaranja pregovora. Zemlje regiona su imale veliku korist od otvaranja pregovora, posebno u smislu bržeg i efikasnijeg povlačenja sredstava iz fondova i putem grantova koja se mjere milijardama evra", napominje se u saopštenju.

Stranke "trojke" ističu da će biti sve manje razloga zbog kojih građani BiH odlaze u zemlje EU, a sve više razloga za ostanak, te da će razlike između BiH i zemalja EU početi ubrzano da nestaju.

U saopštenju se podsjeća da postoji konsenzus ogromne većine da BiH žele vidjeti u EU i dodaje da je to nesumnjivo glavna motivacija za rad na daljem približavanju EU svakom onom političaru kojem je interes građana na prvom mjestu.

"Probudili smo nadu koja ima racionalno pokriće. Šta god skeptici rekli, poručujemo: Okrenuli smo BiH ka pravom cilju!", dodaje se u saopštenju.

Lideri EU odlučili su večeras da otvore pristupne pregovore sa BiH.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE