• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodikova izjava vjetar u leđa: Da li će Banjaluka povećati takse za kladionice?

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Gradonačelniki Banjaluke Draško Stanivuković najavio je da će zaključkom (ako bude usvojen) grad obavezati svaku filijalu kockarnice i kladionice koja se nalazi u blizini škole da plate takse u visini najmanje 25.000 KM sve dok se ne izmijeni zakon.

 Takse za kladionice u Banjaluci Izvor: Grad Banjaluka

Tokom pauze današnje sjednice Skupštine grada, na kojoj odbornici razmatraju ovo pitanje Stanivuković je istakao da je bilo i dodatnih dobrih prijedloga za proširenje odluke koja se odnosi na zabranu rada kladionica i kockarnica.

"Ono što ćemo još uraditi jeste da se Grad obavezuje zaključkom da će za svaku filijalu kockarnice i kladionice koja se nalazi u blizini škole povećati takse na maksimum – na 25.000 KM sve dok se ne izmijeni zakon, za šta je u toku potpisivanje peticije. Sa ovim zaključkom na narednoj sjednici mijenjamo visinu tih taksi", kazao je gradonačelnik.

Osvrnuvši se na izjavu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika kojom je dao podršku ovoj inicijativi, gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što postoje naznake da će se ovaj zakon ubrzo proširiti i na druge gradove i opštine u Republici Srpskoj.

"Naša vizija grada je grad u kojem u blizini škole nema kockarnica i kladionica, grad u kojem je nedjelja neradna, što smo 11 puta predlagali i nastavićemo, grad u kojem su besplatne građevinske dozvole i placevi za mlade bračne parove, kao i besplatni udžbenici. U vremenu kada nam ništa nisu dali uradili smo najviše za ovaj grad", poručio je gradonačelnik.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE