• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Ko želi stabilan Balkan podržaće mirni raspad BiH

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će oni koji žele dugoročnu stabilizaciju na Balkanu podržati proces mirnog raspada BiH.

 2.jpg Izvor: Slaven Petković - Mondo

"Oni kojima je do dugoročnih stabilizacija prilika na ovim prostorima, oni će podržati proces mirnog raspada BiH. I obrnuto, oni koji su za dugoročnu destabilizaciju, oni podržavaju nemogući eksperiment koji se zove BiH", rekao je Dodik u intervjuu za grčku nacionalnu televiziju ERT.

Dodik je ukazao da je navodni maligni ruski uticaj na Balkanu propaganda izmišljena od zapadnih zemalja, prije svih SAD, Velike Britanije i Njemačke, koje su se uvukle u sukob sa Rusijom preko Ukrajine.

"SAD sponzorišu produžetak tog rata i ogroman broj stradanja u toj zemlji. Oni kažu da Kosovo može biti samostalna država, i zato Albanci imaju pravo na svoju državu, a kada smo mi u pitanju, kažu da ćutimo i budemo tamo. Maligni uticaj nema Rusija, već upravo te zemlje", naglasio je Dodik.

Predsjednik Srpske je podsjetio da se nedavno sastao sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, koji, kako je rekao, uspješno brani interese Rusije i njenog naroda.

"Putinu nije lako, jer i on smatra da je to sve isti narod. A što se tiče BiH, poštovaće svaki dogovor tri naroda. Rusija je suviše malo prisutna na Balkanu", naglasio je Dodik.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE