• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iz Narodnog fronta poručili: Nećemo prisustvovati na mitingu u Banjaluci

Autor Nikolina Damjanić

Narodni front neće učestvovati na mitingu "Srpska te zove", a koji je najavljen od strane vlasti RS u četvrtak, poručili su iz ove stranke.

 Narodni front miting Srpska te zove Izvor: Narodni front

Oni navode da nikada nije bilo, niti će ikada biti sporno da po ključnim nacionalnim temama iskažu odgovornost, kao što je slučaj sa Rezolucijom o Srebrenici.

Dodaju da su ogorčeni i da iskazuju svoje najdublje protivljenje što će se ona naći na sjednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija i osuđuju njeno eventualno usvajanje.

„Međutim, miting u četvrtak biće samo igrokaz vlasti u kojem je tema pomenute Rezolucije iskorišćena kao paravan za stvarnu temu koju vlast želi da nametne, a to je Izborni zakon Republike Srpske. Predsjedništvo Narodnog ftonta je jednoglasno u odluci da ne učestvujemo na pomenutom mitingu, jer je ovdje Rezolucija o Srebrenici zloupotrijebljena kao pokriće za spasavanje režima“, ističu u Narodnom frontu.

Iz ove stranke kažu da će Narodni front uvijek biti na liniji odbrane srpskih interesa, ali nikada u koloni sa onima koji su ekonomski, moralno i demografski opustošili Republiku Srpsku i da su ti nihovi stavovi nepromjenjivi.

Dodatno, smatraju krajnje licemjernim da se Rezolucija stavlja u istu ravan sa pokušajem obezbjeđivanja srpskog jedinstva na temi Izbornog zakona. Kažu da je to podvođenje jedne privatne stvari koju gura režim Srpske – Izbornog zakona pod kišobran jedne teške teme štetne po opšti srpski nacionalni interes – Rezolucije o Srebrenici.

„Pitamo vlasti Republike Srpske zašto su dali saglasnost na imenovanje ambasadora Zlatka Lagumdžije u stalnu misiju BiH pri Ujedinjenim nacijama koji nam je sada priredio ovu Rezoluciju, a znali su da mu je to ključna misija sa kojom ide u UN?“ pitaju iz Narodnog fronta, te zaključuju:

„Podržaćemo izvještaj Gideona Grajfa, ali postavljamo opravdano pitanje zašto sada daju na usvajanje Narodnoj skupštini taj Izvještaj i zašto to nije učinjeno ranije? Zbog svega navednog, a naročito zbog onog odgovora, a svi znaju i čijeg, u kojem se kaže: „ja znam savršeno dobro šta je bilo...“, nećemo podržati miting vlasti jer ga smatramo licemjernim", poručili su oni.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

8. Xy

Ma kakav Narodni front, ja sam narod, ali vi niste moj front. Miting je opravdan i narod bi volio da vidi sve predstavnike političkih partija, da se zajedno bore za RS.

Zole

Idi Šmitu na konak

Max

Od tebe nije niko ni ocekivao da ces prisustvovati

MONDO REPORTAŽE