• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NSRS usvojila zakon kojim se pojedincima omogućava isplata plata u gotovini

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Na posebnoj sjednici, dva sata iza ponoći, usvojen je i Zakon o imunitetu Republike Srpske, Zakon o referendumu i građanskoj inicijativi Republike Srpske i Zakon o dopunama Zakona o radu - po hitnom postupku, uz prihvaćen amandman Vlade Republike Srpske.

 KM - konvertibilne marke - novac Izvor: Ustupljena fotografija, CBBIH, ELDIN HASANAGIC/BHFOTON

Prijedlogom zakona o dopunama Zakona o radu definisano je da poslodavac može u gotovom novcu isplatiti radnicima platu i druga lična primanja, rekao je ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Danijel Egić.

Ovakav zakon, po hitnom postupku, donesen je kako bi se riješio problem isplata plata pojedincima kojima su banke u RS blokirale račune zbog sankcija SAD.

Egić je napomenuo da je Vlada utvrdila i amandman kojim se Prijedlog dopunjava na način da se isplata plate u gotovom novcu vrši putem pošte.

Da li će poslodavci zloupotrebljavati zakon?

Tokom rasprave su iz opozicije ukazali na to da će poslodavci zloupotrebljavati ovakav zakon s obzirom na to da već sada veliki broj radnika prima dio plate u koverti.

Usvojen i Prijedlog zakona o imunitetu Republike Srpske zbog odluke Kristijana Šmita da u Krivični zakon BiH kao krivično djelo uvrsti nepoštovanje odluka visokog predstavnika. Prijedlog zakona o referendumu i građanskoj inicijativi RS također je dobio podršku poslanika, kao i Prijedlog izbornog zakona RS.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE